Το πιο εντυπωσιακό γκραν πρι του πρωταθλήματος της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πλέον αποτελεί παρελθόν. Ο Φερνάντο Αλόνσο είχε εκπληκτική απόδοση, στο σιρκουί του Μονακό, καθώς εκκίνησε από τα πιτ και κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση.

Ωστόσο, στον τελευταίο γύρο είδε τον Μίκαελ Σουμάχερ να τον προσπερνά την ώρα που στην πίστα βρίσκονταν το αυτοκίνητο ασφαλείας. Οι αγωνοδίκες παρατήρησαν την εν λόγω παρανομία και τιμώρησαν τον Γερμανό πιλότο με ποινή 20 δευτερολέπτων.

«Η ομάδα μου είπε ότι δεν μπορώ να προσπεράσω, έτσι όταν είδα τον Σουμάχερ (σ.σ να προσπερνά) σκέφτηκα ότι τώρα θα είναι ακόμη καλύτερα γιατί θα τον τιμωρήσουν. Συνεπώς, θα πανηγυρίζαμε ούτως η άλλως», τόνισε ο Ισπανός πιλότος της σκουντερία, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Αυτό το αποτέλεσμα ήταν ηθική δικαίωση. Το να ξεκινάς από τα πιτ και να τερματίζεις έκτος είναι κάτι παραπάνω από το αναμενόμενο»

Ο Αλόνσο δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από τις μάχες με τον Σουμάχερ στο Μόντε Κάρλο, καθώς το 2006 είχε παρεμποδιστεί από τον Γερμανό, την ώρα που βρίσκονταν στο γρήγορο του γύρο. Όμως όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «ρόδα είναι και γυρίζει» και στον φετινό αγώνα ο Σούμι τιμωρήθηκε για την πράξη του.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube