Έφτασαν στην πηγή αλλά δεν ήπιαν νερό! Το «χρυσό» ελληνικό δίδυμο των Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη δεν κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο σιρκουϊ του Φαλήρου, καθώς στον μικρό τελικό γνώρισε την ήττα με 2-1 σετ από τις Βραζιλιάνες, Αντριάνα και Σέλτα, οι οποίες πρόσθεσαν στην πλούσια συλλογή τους άλλο ένα μετάλλιο.
Μετά τον αγώνα η Βάσω Καραντάσιου δήλωσε πως «η βραζιλιάνικη είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχει τα περισσότερα μετάλλια από κάθε άλλη στον κόσμο και το αναφέρω αυτό στην περίπτωση που ο κόσμος περίμενε να δει ένα εύκολο ματς υπέρ μας. Εμείς ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι και χάσαμε δίκαια. Βγάλαμε άμυνες, αλλά δεν τελειώσαμε κόντρα μπάλες. Η αντίπαλη ομάδα τελείωσε τις άμυνες. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες και είναι ιδιαίτερη τιμή να βρισκόμαστε στην πρώτη τετράδα μετά από τρεις βραζιλιάνικες ομάδες. Είναι κάτι που κάθε ευρωπαϊκή ομάδα ονειρεύεται, αλλά δύσκολα πλησιάζει. Παίξαμε καλά παιχνίδια. Μας μένει η νίκη επί των Φελισμπέρτα/Φράνκα, η συμπαράσταση του κόσμου και το γεμάτο γήπεδο κάθε φορά που παίζαμε».
Η Βίκυ Αρβανίτη πρόσθεσε πως "παρόλο που δεν πήραμε μετάλλιο, είμαστε πολύ χαρούμενες και ευχαριστούμε τον κόσμο που μας βοήθησε. Οι Βραζιλιάνες δεν θα έλεγα ότι είναι ένα επίπεδο παραπαπάνω, απλά σήμερα έπαιξαν λίγο καλύτερα. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει εμείς. Ήταν μεγάλη εμπειρία για εμάς αυτοί οι αγώνες και για εμένα προσωπικά είναι σαν να παίζαμε δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζουμε να γίνει και του χρόνου τουρνουά στην Αθήνα και να επικρατεί η ίδια ατμόσφαιρα με φέτος».
Επιμέλεια: Χριστίνα Σγούρα, Παναγιώτης Βλαχαδάμης