Ανέλαβε δράση το αφεντικό της σκουντερία, ύστερα από το ατύχημα του Φερνάντο Αλόνσο, που τον εμπόδισε να πάρει μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Στέφανο Ντομενικάλι επιθυμεί να επιστρέψει ο κανονισμός του ενός διαθέσιμου μονοθέσιου στους αγώνες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Το κατάστρεψε…
Στο Μαρανέλο βρέθηκε το μονοθέσιο του Φερνάντο Αλόνσο με σκοπό να εξεταστεί αν μπορεί να επισκευαστεί, ύστερα από το ατύχημα στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Ωστόσο, η πρόσκρουση ήταν τόσο δυνατή που οι μηχανικοί δεν θα καταφέρουν να επιδιορθώσουν τη ζημιά.
Δικαιολογήθηκε…
Άτυχος ήταν ο Ρούμπενς Μπαρικέλο στο έκτο γκραν πρι της χρονιάς στο σιρκουί το Μονακό, καθώς εγκατέλειψε τον αγώνα στον 32ο γύρο και ενώ είχε πολύ καλή απόδοση. Έντονες κριτικές δέχτηκε ο Βραζιλιάνος για την αντίδρασή του να πετάξει το τιμόνι βγαίνοντας από το μονοθέσιο.
«Πέταξα το τιμονι επείδη ήθελα να βγω όσο το δυνατόν πιο γρηγορά. Μετά το ατύχημα βρισκόμουν στην πίστα με αντίθετη φορά και το μονοθέσιο είχε πάρει φωτιά», τόνισε ο Μπαρικέλο, ο οποίος και πρόσθεσε πως ευχαριστεί το Θεό που είναι καλά.
Πιέζει ο Ντομενικάλι
Με αφορμή το ατύχημα του Αλόνσο και την εκκίνηση του από τα πιτ, ο ισχυρός άνδρας της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι, πιέζει για την επαναφορά των τριών μονοθέσιων. Το ατύχημα του Αλόνσο τον απέτρεψε από το να πάρει μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές:
«Δεν μπορείς να εμποδίσεις τους θεατές να δουν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια στις κατατακτήριες δοκιμές. Συζητάμε με τις ομάδες για να δούμε να μπορούμε να αλλάξουμε αυτόν τον κανονισμό. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, αλλά ελπίζουμε», τόνισε ο Ντομενικάλι.
Δεν ανησυχεί
Φήμες θέλουν τον τρίτο πιλότο της Force India, Πολ ντι Ρέστα, να αντικαθιστά τον Βιταντόνιο Λιουίτζι. Ωστόσο, ο Ιταλός δεν φαίνεται να ανησυχεί :
«Έχω συμβόλαιο για δύο χρόνια με την Force India και αυτοί πιστεύουν σε εμένα, όπως εγώ σε αυτούς, συνεπώς έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Ξέρουν τι προβλήματα αντιμετωπίσαμε στην Ισπανία και στην Κίνα. Επίσης, έχω τερματίσει στους βαθμούς στα δύο πρώτα γκραν πρι, όπως και στο Μονακό, έτσι βλέπουν ότι αγωνίζομαι για την κατάκτηση των στόχων της ομάδας», δήλωσε ο πιλότος της Force India.
Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα