Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη 20/5 η ΠΑΕ Ολυμπιακός, προκειμένου να απολογηθεί για τη συμπεριφορά των οπαδών της στην αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Όπως είχαμε εξ αρχής επισημάνει, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν ένα ιδιαίτερα βαρύ κατηγορητήριο που περιγράφει λεπτομερώς τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά το τέλος του παιχνιδιού της περασμένης Τετάρτης.

Το καλύτερο σενάριο για τον Ολυμπιακό είναι να θεωρηθούν τα γεγονότα ως μεμονωμένα περιστατικά και να τιμωρηθούν ως υπότροποι με 1 έως 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Αν τα επεισόδια θεωρηθούν από το δικαιοδοτικό όργανο ως εκτεταμένα, οι Πειραιώτες είναι και πάλι υπότροποι και θα τους επιβληθεί ποινή έδρας 2 έως 4 αγωνιστικών. Σε κάθε περίπτωση, η ποινή της έδρας θα συνοδεύεται και από βαρύ πρόστιμο. Το ακραίο σενάριο, περιλαμβάνει αφαίρεση 3 βαθμών, αν οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρηθούν για την επίθεση στον φροντιστή του ΠΑΟΚ πριν την έναρξη του αγώνα.

Η όποια ποινή επιβληθεί τελικά στην ομάδα του Πειραιά, είναι σαφές πως θα εκτελεστεί τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, εξάλλου, κλήθηκε σε απολογία και για τη συμπεριφορά των οπαδών του στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ.

Ενώπιον της πειθαρχικής την προσεχή Πέμπτη, θα βρεθούν και η ΠΑΕ Άρης (τόσο για το ματς με την ΑΕΚ, όσο και γι’ αυτό με τον Ολυμπιακό λόγω της συμπεριφοράς του βοηθού προπονητή του), καθώς και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 20/05/2010 και ώρα 13:30 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 4η και 5η αγωνιστική των Play Off. Αναλυτικά:

4η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης – ΠΑΕ ΑΕΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός – ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

5η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Αρης , J. FANTAGUZZI ( B΄Προπονητής): Για τη συμπεριφορά του βοηθού προπονητή της ΠΑΕ Αρης κ. J.FANTAGUZZI στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Αρης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός -ΠΑΕ Αρης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΑΕΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ
».

Επιμέλεια: Άρης Ασβεστάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παναθηναϊκός: Οριστική η συμφωνία με Σάμσουνσπορ για Φαν Ντρόγκελεν, έρχεται άμεσα στην Αθήνα

Asteras ΑΚΤΟR: Το επικό βίντεο με πρωταγωνιστή Μακέντα για την έναρξη της προετοιμασίας

Έπιασε δουλειά ο Χατζηδιάκος: Το βίντεο του ΠΑΟΚ από την πρώτη του προπόνηση

Σαββίδης στην ομάδα: «Απόλυτη στήριξη στον Λίσι»

Κάρμο: «Εδώ είναι το σπίτι μου, αγαπώ αυτόν τον σύλλογο και την πίεση για τίτλους»

Σιπιόνι: Το Σάββατο οι εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση του τραυματισμού στον ώμο

Στα χνάρια του πατέρα του: Ο γιος του Τζιοβάνι, Τζουλιάνο, εντάσσεται στη Β' ομάδα του Ολυμπιακού!

Το μήνυμα… βασικού του Ζότα Σίλβα και οι υποσχέσεις των νέων: Το σχόλιο Αντύπα από την Ολλανδία στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6

Ζότα Σίλβα: «Ήταν εύκολο να πω το ναι στον Ολυμπιακό - Παίζω όπου με χρειάζεται η ομάδα»

Δεσύλλας: «Ο Φαν Ντρόνγκελεν ήθελε πολύ τον Παναθηναϊκό - Κανονικά στη λίστα με την Πάκσι»