Μακριά από το πρωτάθλημα της Φόρμουλα βρίσκεται η Toyota. Η αυτοκινητοβιομηχανία που αποσύρθηκε από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δηλώνει δια στόματος του διευθυντή της, Τάντασι Γιαμασίνα, ότι πλέον έχει άλλους στόχους.

Πλέον οι προτεραιότητες της Toyota είναι να συμμετέχει σε διοργανώσεις που είναι πιο κοντά στους δυνητικούς πελάτες, όπως το NASCAR και αγώνες όπως οι 24 ώρες.

«Ο πρόεδρος έχει επισημάνει ότι οι αγώνες πρέπει να είναι πιο κοντά στους πελάτες. Υπάρχει πολύ μεγάλο χάσμα μεταξύ της αυτών που βλέπουν Φόρμουλα 1 και αυτών που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά μας», τόνισε ο Γιαμασίνα, ο οποίος και συμπλήρωσε πως σε αγώνες όπως το NASCAR οι παρευρισκόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τα πιτ, να ακουμπήσουν τα αυτοκίνητα, να γίνουν μέρος του αγώνα, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στα γκραν πρι της Φόρμουλα 1.

«Μερικοί είναι τυχεροί και έχουν τα χρήματα για να το κάνουν αυτό, είναι καλά»

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube