Την αποχώρηση του Φάμπιο Αουρέλιο από τη Λίβερπουλ προανήγγειλε ο Ράφα Μπενίτεθ, με δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της αγγλικής ομάδας. Το συμβόλαιο του 30χρονου παίκτη λήγει στο τέλος του επόμενου μήνα και πριν από μερικές ημέρες είχε γραφτεί στην Αγγλία ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτησή του.
«Το συμβόλαιο του Φάμπιο λήγει και σύντομα θα αποχωρήσει από την ομάδα. Προσπαθήσαμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας μαζί του, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο Φάμπιο είναι κορυφαίος επαγγελματίας, σπουδαίος παίκτης και πολύ καλός άνθρωπος. Εννοώ κάθε λέξη που λέω. Ήταν μεγάλη μου ευχαρίστηση που συνεργαστήκαμε και πραγματικά θα μας λείψει», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.
Στη συνέχεια, ο Μπενίτεθ ανέφερε: «Ένα πρόβλημα που είχαμε με τον Φάμπιο ήταν ότι υπέστη πάρα πολλούς τραυματισμούς και αυτό είναι κρίμα, επειδή είναι πολύ ποιοτικός παίκτης. Χειρίζεται πολύ καλά την μπάλα και βοηθούσε την ομάδα. Όταν ήταν εκτός ο Φάμπιο, αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να χρησιμοποιώ περισσότερο τον Εμιλιάνο Ινσούα και αυτό δεν ήταν εύκολο για εκείνον. Μπορείς να πεις πολλά πράγματα για τους παίκτες. Ωστόσο, ο Φάμπιο είναι ένα καταπληκτικό άτομο και του εύχομαι τα καλύτερα».
Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης