Την Τρίτη ο Ολυμπιακός γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που ρίχνεται στη μάχη της Ευρώπης καθώς αντιμετωπίζει τη νορβηγική Ρόζενμποργκ με την οποία κληρώνεται για δεύτερη φορά στα πλαίσια των ομίλων του Champions League. Οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν στο ματς με τους «Βίκινγκς» για 51η φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν για 9η συνεχόμενη χρονιά. Οι «ισόβιοι» πρωταθλητές Νορβηγίας έχουν και αυτοί εμπειρία στη διοργάνωση καθώς θα δώσουν το παρών για 10η φορά και μετρούν ήδη 63 ματς.
Πρόσωπο του αγώνα θα είναι αναμφισβήτητα ο Νορβηγός τεχνικός του Ολυμπιακού, Τροντ Σόλιντ, αφού στο παρελθόν έχει καθίσει και στον πάγκο της Ρόζενμποργκ, χαρίζοντας της μάλιστα και δύο πρωταθλήματα. Ο Σκανδιναβός προπονητής ευελπιστεί να τα πάει καλύτερα από τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ο οποίος ήταν ο κόουτς του Ολυμπιακού προηγούμενη φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες, με το παιχνίδι στο Τρόντχαϊμ να λήγει με 5-1 και το αντίστοιχο στην Αθήνα 2-2.
Η Ρόζενμποργκ σήμερα σε καμία περίπτωση δεν είναι η ομάδα που ήταν πριν οκτώ χρόνια καθώς παρότι μετράει 13 συνεχόμενα πρωταθλήματα αυτή τη στιγμή στο βαθμολογικό πίνακα του νορβηγικού πρωταθλήματος βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Πέρυσι βρήκε μπροστά της τον Παναθηναϊκό και αν και έχασε με 2-1 στη Λεωφόρο την ίδια περίπου περίοδο, έπαιξε πολύ καλά και είχε δύο δοκάρια. Στην Ελλάδα, οι Νορβηγοί έχουν ξαναπαίξει κόντρα στους «πράσινους» το 1996 όταν έχασαν και πάλι, αυτή τη φορά με 1-0. Σε 6 ματς κόντρα σε ελληνικές ομάδες η Ρόζενμποργκ έχει δύο νίκες, δύο ήττες και δύο ισοπαλίες (2 παιχνίδια με Ολυμπιακό και δύο με Παναθηναϊκό).
Άρχοντας της αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός Στέφανο Φαρίνα, ο οποίος δεν αποδείχτηκε εκ των υστέρων και ιδιαίτερα γουρλής καθώς στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου 2003 είχε «σφυρίξει» το παιχνίδι Μονακό – ΑΕΚ για το Champions League στο οποίο η «Ένωση» είχε ηττηθεί με 4-0.
Επιμέλεια: Γιώργος Κοντογεώργης