Την άποψή του ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να «χτυπάει» τη νίκη σε κάθε ματς εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Λάρισας, ο Φερνάντο Σάντος. «Είμαστε μεγάλη ομάδα και θέλουμε πάντα τη νίκη», τόνισε ο Πορτογάλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες του.
«Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα και μου έκανε εντύπωση αυτό. Αν και είχαμε προβλήματα στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο συγκεντρωθήκαμε και μπήκαμε με σκοπό το γκολ και τη νίκη, πράγμα το οποίο πετύχαμε. Πήραμε μία δύσκολη νίκη, σε μία πολύ δύσκολη έδρα και είμαστε ευχαριστημένοι. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια».
Ερωτηθείς για την πίεση που δέχτηκε η ομάδα του και αν θα μπορούσε να «γυρίσει» το ματς σε περίπτωση που βρισκόταν πίσω στο σκορ, ο Σάντος απάντησε: «Η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα. Ένα ιστορικό σωματείο. Πρέπει πάντα να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Δεχτήκαμε όντως πολύ μεγάλη πίεση, καταφέραμε όμως στο τέλος να φύγουμε νικητές. Θυμάστε πως ήταν πέρυσι η ομάδα και τι πορεία έκανε. Το ίδιο ελπίζουμε φέτος με την βοήθεια του κόσμου. Συγχαρητήρια στη Λάρισα και καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Δώνης είχε ανάμικτα συναισθήματα, τα οποία και εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου. «Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Σήμερα είμαι ευχαριστημένος και δυσαρεστημένος. Το πρώτο γιατί η ομάδα μου έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και το δεύτερο γιατί δεν πήραμε το θετικό αποτέλεσμα. Αν ήμασταν πολύ μεγάλη ομάδα θα παίρναμε τη νίκη», τόνισε ο τεχνικός της Λάρισας και συνέχισε: «Εμείς προσπαθούμε. Έχω μιλήσει στα παιδιά και τους τόνισα ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και δεμένοι σαν οικογένεια, αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι. Ακολουθούν δύο κρίσιμα εκτός έδρας παιχνίδια στα οποία πρέπει να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Πολλά συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και εύχομαι να προκριθεί στους ομίλους και καλή τύχη για τη συνέχεια».
Ερωτηθείς για το αν η θέση του ότι η Λάρισα δεν είναι μεγάλη ομάδα, μπορεί να συγκεντρώσει τις διαμαρτυρίες του κόσμου εναντίον του, ο Γιώργος Δώνης ήταν αντίθετος. «Οι φίλαθλοι έχουν καταλάβει ποια είναι η Λάρισα, πως παίζει και τι δυνατότητες έχει. Είμαστε συσπειρωμένοι».
Σίμος Κρασσάς: «Πριν έρθουμε εδώ είπαμε ότι θέλουμε τη νίκη και αυτό κάναμε. Χρειαζόμασταν τη νίκη αυτή για να ανέβουμε ψυχολογικά Μας περιμένει ένα δύσκολο ματς, το οποίο θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε και να προκριθούμε στους ομίλους του κυπέλλου UEFA. Πολλά συγχαρητήρια στη Λάρισα. Πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα περάσουν άλλες ομάδες από εδώ».
Άγγελος Διγκόζης: «Είμαστε πικραμένοι γιατί δεν πήραμε το αποτέλεσμα. Μείναμε ευχαριστημένοι όμως γιατί παίξαμε καλά κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα. Πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και στους φιλάθλους. Κοιτάζουμε τα δύο εκτός έδρας ματς που ακολουθούν και ελπίζουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Εύχομαι να προκριθεί η ΑΕΚ στους ομίλους του κυπέλλου UEFA και καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα».
Στο τελικό αποτέλεσμα στάθηκε ο Κώστας Κατσουράνης μετά το τέλος του αγώνα. «Αυτό που μένει είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης», τόνισε ο μέσος της «Ένωσης», ενώ για το ματς με την Ζενίτ που ακολουθεί υποσχέθηκε: «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
«Αυτό που μένει είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης», ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Κατσουράνη μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Λάρισας με 1-0, με τον Πατρινό μέσο να συνεχίζει: «Είχαμε πάθος. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Στο δεύτερο μπήκαμε πιο δυνατά και πιέσαμε, για να πετύχουμε λίγο αργότερα το γκολ. Μετά το 1-0 είχαμε τις ευκαιρίες και για δεύτερο και τρίτο γκολ, όμως δεν τα καταφέραμε. Στη συνέχεια οπισθοχωρήσαμε και δώσαμε το δικαίωμα στην Λάρισα να μας πιέσει για την ισοφάριση, αν και θα μπορούσαμε να πετύχουμε ένα ακόμη τέρμα και να ‘καθαρίσουμε’ το παιχνίδι».
Αναφορικά με τον επαναληπτικό του κυπέλλου UEFA που ακολουθεί, κόντρα στη Ζενίτ, ο αμυντικός χαφ της «Ένωσης» υποσχέθηκε ότι οι παίκτες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. «Πλέον σκεφτόμαστε μόνο τη Ζενίτ. Είναι ένα δύσκολο ματς και έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και με την βοήθεια του κόσμου που θα είναι στο πλευρό μας θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση».
Ερωτηθείς για το αν κάποιες ομάδες έχουν δείξει ήδη τις δυνατότητές τους στο πρωτάθλημα, ο Κατσουράνης ήταν κατηγορηματικός: «Δεν μπορούν να γίνουν ακόμη προβλέψεις. Κάποιες ομάδες θα αποδώσουν καλύτερα στη συνέχεια και όλα μπορούν να αλλάξουν».
Τέλος, ο αρχηγός της ΑΕΚ ευχήθηκε καλή τύχη στην Εθνική μπάσκετ στον σημερινό τελικό. «Χαιρόμαστε για την Εθνική. Είναι καλό για τον αθλητισμό και προσελκύει και άλλα νέα παιδιά. Εύχομαι να σηκώσει την κούπα»
Επιμέλεια: Μπάμπης Πουλούτσης