Αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρις εσχάτων για την ανατροπή του 2-0 του πρώτου αγώνα απέναντι στη Μίντλεσμπρο στον επαναληπτικό της Πέμπτης στα «Πηγάδια» είναι άπαντες στην Ξάνθη. «Σίγουρα η αποστολή μας είναι δύσκολη μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, αλλά είμαστε καλή ομάδα και πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Θέλουμε να το παλέψουμε για τον κόσμο μας και όσους σχολίασαν θετικά την απόδοσή μας στον πρώτο αγώνα», δήλωσε ο Γ.Ματζουράκης, ενώ ο Στ.Λαμπριάκος επεσήμανε: «Στο πρώτο παιχνίδι κερδίσαμε τις εντυπώσεις και χάσαμε την ουσία. Ελπίζω την Πέμπτη να είμαστε και ουσιαστικοί». Ενδεκάδα «Ρίβερσαϊντ» θα παρατάξουν οι Ακρίτες. «Θέλουμε το γκολ και θα προσπαθήσουμε γι’ αυτό», υπογράμμισε ο Στιβ ΜακΛάρεν. Με πολλές απουσίες η «Μπόρο». Για την τιμή των όπλων κοντράρεται ο Άρης με τη Ρόμα.

«Σίγουρα η αποστολή μας είναι δύσκολη μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, αλλά είμαστε καλή ομάδα και πιστεύουμε στις δυνατότητές μας. Ξέρουμε καλά τον αντίπαλο και πώς παίζει. Θέλουμε να το παλέψουμε για τον κόσμο μας και όσους σχολίασαν θετικά την απόδοσή μας στον πρώτο αγώνα», δήλωσε ο Γιάννης Ματζουράκης που ζήτησε ένα γρήγορο γκολ, αλλά με προσοχή στην άμυνα: «Θέλουμε ένα γρήγορο γκολ. Θα ρισκάρουμε, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση».

Όσον αφορά στην αγγλική ομάδα, ο έμπειρος τεχνικός δείχνει να τη σέβεται, αλλά να μη τη φοβάται: «Η Μίντλεσμπρο είναι μια ομάδα που έχει τις οικονομικές προδιαγραφές για να πρωταγωνιστήσει στην Premiership, ενώ διαθέτει και το δεύτερο καλύτερο γήπεδο στην Αγγλία. Θα την αντιμετωπίσουμε όπως της αρμόζει, με σεβασμό, ωστόσο είμαστε κι εμείς μεγάλη ομάδα και θα πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Λαμπριάκος που εκπροσώπησε τους παίκτες της Ξάνθης υποσχέθηκε πως αυτός και οι συμπαίκτες του θα κάνουν το παν για την ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα: «Θα δώσουμε και την ψυχή μας στο γήπεδο. Ελπίζουμε στην πρόκριση. Στο πρώτο παιχνίδι κερδίσαμε τις εντυπώσεις και χάσαμε την ουσία. Ελπίζω την Πέμπτη να είμαστε και ουσιαστικοί».

Με συνταγή «Ρίβερσαϊντ»

Την ενδεκάδα που παρέταξε στον πρώτο αγώνα απέναντι στη Μίντλεσμπρο αναμένεται να χρησιμοποιήσει και στον επαναληπτικό της Πέμπτης (21:00, ΕΤ3) στα «Πηγάδια» ο Γιάννης Ματζουράκης. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ξανά ο Πιζανόφσκι, Τοροσίδης και Παπαδημητρίου θα καλύπτουν τα δύο άκρα, ενώ Σίκοφ και Παβιό θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Έμερσον και Άντζας θα βρίσκονται στα αμυντικά χαφ και Μαχράτζε-Τσικίνιο θα κινούνται δεξιά και αριστερά στη μεσαία γραμμή. Σε ελεύθερο ρόλο μεταξύ κέντρου και επίθεσης θα είναι ο Λουτσιάνο, ενώ ο Λαμπριάκος θα είναι ο μοναδικός καθαρόαιμος επιθετικός.

Στην ακριτική πόλη το ενδιαφέρον για τον αγώνα της Πέμπτης είναι τεράστιο και το γήπεδο των «Πηγαδίων» θα είναι κατάμεστο από 5.000 φίλους των γηπεδούχων. Ανάμεσά τους και περίπου 100 εκδρομείς-φίλοι των φιλοξενούμενων.

Η αποστολή της Μίντλεσμπρο φτάνει το μεσημέρι (περίπου στις 15:00) στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στην Καβάλα και στη συνέχεια θα μεταβεί οδικώς στην Ξάνθη. Ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας, Στιβ ΜακΛάρεν θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις 18:00 και μια ώρα αργότερα η «Μπόρο» θα πραγματοποιήσει τη μοναδική της προπόνηση επί ελληνικού εδάφους στο γήπεδο των «Πηγαδίων».

Τα αγωνιστικά προβλήματα για την αντίπαλο της Ξάνθης είναι πολλά. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Μαρκ Βίντουκα (επιθετικός, πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα), Μαρκ Σβάρτσερ (τερματοφύλακας, πρόβλημα στον ώμο), Ούγκο Εχιόγκου (αμυντικός, πρόβλημα στη βουβωνική χώρα) και Ρέι Πάρλουρ (μέσος, πρόβλημα στο γόνατο). Παράλληλα ο Φάμπιο Ρόσεμπακ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή και του μπακ Κεντρέ.

Αντίθετα στην αποστολή της ομάδας επιστρέφουν μετά από αρκετό καιρό λόγω τραυματισμού οι Γκαΐθκα Μεντιέτα, Κρις Ρίγκοτ, Στιούαρτ Πάρναμπι και Ζίλαρντ Νέμεθ. Για να συμπληρωθεί η αποστολή ο Στιβ ΜακΛάρεν συμπεριέλαβε και τους νεαρούς Μάθιου Μπέιτς, Τζέισον Κένεντι και Ντάνι Γκράχαμ.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube