Παίκτης της Ουντινέζε ως το 2009 θα παραμείνει ο Βιντσέντζο Ιακουίντα. Η είδηση αυτή ήρθε να βάλει τέλος σε ένα σίριαλ που διήρκησε δύο εβδομάδες και είχε πολλές διακυμάνσεις. Αρχικά ο 26χρονος επιθετικός τέθηκε στο περιθώριο από την ομάδα του «Φρίουλι» μετά την άρνησή του να επεκτείνει το συμβόλαιό του που έληγε τον Ιούνιο του 2007, ενώ η διοίκηση του συλλόγου του είχε βάλει δημόσια πωλητήριο. Ωστόσο, μετά από περισσότερη σκέψη οι δύο πλευρές κατάλαβαν πως η συνέχιση της συνεργασίας τους θα ήταν η πιο συμφέρουσα λύση και για τις δύο. Έτσι ο πρώην άσος της Πάντοβα συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στο Ούντινε έναντι 900.000 ευρώ ετησίως, ποσό υπερδιπλάσιο από αυτό που εισέπραττε ως τώρα.

«Το θέμα έληξε θετικά προς ικανοποίηση και των δύο πλευρών», αρκέστηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος της Ουντινέζε, Τζιαμπάολο Πότζο, που τις προηγούμενες ημέρες είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτη τη στάση του ποδοσφαιριστή που αρνιόταν πεισματικά να δεσμευθεί με νέο συμβόλαιο.

Πάντως η φημολογία στην Ιταλία δεν έχει κοπάσει πως ο παίκτης θα παραχωρηθεί από την Ουντινέζε τον Ιανουάριο, καθώς οι μνηστήρες είναι πολλοί. Πάρμα, Φιορεντίνα, Γιουβέντους και Ρόμα από τη Serie A, αλλά και σύλλογοι εκτός Ιταλίας φέρονται να κινούνται για τον έμπειρο επιθετικός που πέρυσι σημείωσε 13 γκολ σε 31 αγώνες με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube