Ο Λεβαδειακός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 3 – 2 του Πανιωνίου. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα τραγικά λάθη στην άμυνα των «κυανέρυθρων», και να πάρουν βαθμολογική «ανάσα». Οι φιλοξενούμενοι αν και είχαν την πρωτοβουλία των «κινήσεων» στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνας, ήταν και πάλι κάκιστοι στις στημένες φάσεις, όπου και δέκτηκαν τα δύο από τρία γκολ.
To πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα «πατήματά» τους στον αγωνιστικό χώρο. Μέχρι το 10ο λεπτό, οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και δεν μπορούσαν να βρουν «ρυθμό» στο παιχνίδι τους. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρωτοβουλία και στην πρώτη τους ουσιαστική ευκαιρία στον αγώνα, «ευτύχησαν» να προηγηθούν. Ήταν το 15ο λεπτό, όταν ο Μπρέσκα έκανε σέντρα του από τα δεξιά μέσα στην περιοχή του Λεβαδειακού, ο Γιαννόπουλος θα έκανε κεφαλιά-πάσα στον Ναλιτζή και αυτός με τον ίδιο τρόπο θα τροφοδότήσε τον Μάκο, ο οποίος με νέα κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των «Βοιωτών». Για το επόμενο δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο του αγώνα, και αν εκμεταλλευόταν μια δυο αντεπιθέσεις, θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Στο 29’, ο Άλεξ έκανε καταπληκτική κίνηση από τα δεξιά, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, και ο Μπούσι με καρφωτή κεφαλιά θα ισοφαρίσει σε 1 – 1, εκμεταλλευόμενος την ασυνεννοησία του Σμίλιανιτς και του Κιάσσου. Από το χρονικό σημείο αυτό και έπειτα το παιχνίδι πήρε εξαιρετικό ρυθμό, με τους επιθετικούς των δύο ομάδων να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά με τις άμυνες να μην υπάρχουν στο γήπεδο. Στο 39’, απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρούσεφ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Βάνιακ. Οι γηπεδούχοι δεν πρόλαβαν να χαρούν το προβάδισμά τους, αφού τρία λεπτά αργότερα, ο Φερνάντεζ έκανε «ωραία» μπαλιά στον Μπρέσκα, ο Σλοβάκος έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας του Λεβαδειακού και με εξαιρετικό πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια Όμως, πριν τελειώσει το ημίχρονο το παιχνίδι μας «έκρυβε» μία ακόμα «έκπληξη». Στο 45’, ο Ρούσεφ εκτελεί φάουλ από δεξιά, ο «προωθημένος» Παστός, κάνει την κεφαλιά ολομόναχος και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων.
Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του παιχνιδιού «έπεσε» αισθητά, με τον Πανιώνιο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σε αντίθεση με τους «κυανέρυθρους», οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στο πώς να μην δεκτούν άλλο γκολ, και να εκμεταλλευτούν όποιες ευκαιρίες τους δόθηκαν στις αντεπιθέσεις. Οι «νεοσμυρνιώτες», «κυκλοφορούσαν» την μπάλα για πολύ ώρα έξω από την περιοχή των «Βοιωτών», αλλά δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μέσα σ’ αυτήν. Χαρακτηριστικό είναι, ότι η μοναδική καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε στο 55ο λεπτό, όταν έγινε κίνηση του Ναλιτζή από τ' αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μπρέσκα, αλλά την τελευταία στιγμή ο Καλλιμάνης κάνει «σωτήριο» τάκλιν στον Σλοβάκο επιθετικό, και στη συνέχεια η άμυνα του Λεβαδειακού απομάκρύνε τη μπάλα. Οι αλλαγές που επιχείρησε ο Νίκος Παντέλης, έδωσαν μια «πνοή» στην ομάδα του, αλλά έλειψε η ουσία. Το φίλμ του αγώνα. Στο "μικροσκόπιο".
Οι δηλώσεις των πρωπονητών:
Νίκος Παντέλης: «Οι παίκτες «πάλεψαν» το παιχνίδι, αλλά δέκτηκαν γκολ που θα μπορούσαν να αποφύγουν. Ήταν καθαρά «αστεία». Κρατάμε όμως το β’ μέρος. Πιστεύω πως με υπομονή και επιμονή, θα ανακάμψει η ομάδα. Έχουμε όμως μεγάλο πρόβλημα στις στημένες φάσεις που μας κόστισαν για μια ακόμη φορά.
Τάκης Λεμονής: «Είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνιση. Η νίκη αυτή θα δώσει ώθηση για την συνέχεια. Κάναμε και εμείς λάθη στον αμυντικό τομέα. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις».
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Ζαφειρόπουλος, Καλλιμάνης, Χρυσάφης, Παστός, Δήμου, Ζησόπουλος, Μπασαλά, Κορέα, Ρούσεφ, Άλεξ, Μπούσι
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκος Παντελής): Βάνιακ, Κοντοδήμος, Μαγντί, Γιαννόπουλος, Σμίλιανιτς, Κιάσσος, Μπρέσκα, Μάκος, Γουνδουλάκης, Φερνάντες, Ναλιτζής
Τα συστήματα των ομάδων:
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 4–3–1-2, με τον Ρούσεφ πίσω από τους δύο επιθετικούς. Μετά το 40’, η διάταξη άλλαξε σε 3-5-2. Οι «νεοσμυρνιώτες», παρατάχθηκαν με 3-5-2, που πολλές φορές γινόταν 4-4-2. Στο δεύτερο μέρος αυτή η διάταξη δεν άλλαξε καθόλου.
O Μ.V.P της αναμέτρησης:
Δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Ιβάν Ρούσεφ. Ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός, συνέβαλε τα μέγιστα για να νικήσει η ομάδα του. Πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ και δημιούργησε άλλο ένα. Κινητικότατος σ΄ όλη τη διάρκεια που αγωνίσθηκε.
Ο διαιτητής του παιχνιδιού:
Ο Νταμπώσης του συνδέσμου Πιερίας, πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητος, μιας και δεν είχε καμιά δύσκολη φάση το παιχνίδι. Παρόλο αυτά, όπου χρειάστηκε ήταν πάντοτε κοντά και ήταν αλάνθαστος. Στον πειθαρχικό τομέα, έδειξε τις απαιτούμενες κάρτες.
Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης