Μήνυμα προσγείωσης και συνέχισης της σκληρής δουλειάς από τον Τροντ Σόλιντ στους παίκτες του Ολυμπιακού. «Δεν επαναπαυόμαστε. Αν και λείπουν οι διεθνείς θα δουλέψουμε σε φουλ ρυθμούς για να είστε σε ετοιμότητα», είπε στους παίκτες ο Νορβηγός, που παρουσίασε ως παράδειγμα προς μίμηση για τη συμπεριφορά του εντός και εκτός γηπέδων τον Πάντο. Άρχισε τρέξιμο ο Μαυρογενίδης. Ατομικό έκανε χθες ο Ριβάλντο. Ανοιχτή για τον κόσμο η σημερινή προπόνηση των «ερυθρόλευκων» στο Ρέντη που θα ξεκινήσει στις 17:00. Μετά το τέλος θα κάνουν δηλώσεις ο Σόλιντ και δύο ποδοσφαιριστές. Πήρε άδεια και δεν θα ενσωματωθεί στην Εθνική της Ακτής Ελεφαντοστού ο Τουρέ.
Σαν να ήταν εδώ…
Μπορεί ο Ολυμπιακός να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής και με διαφορά δύο βαθμών από την Ξάνθη και επτά από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ωστόσο ο Τροντ Σόλιντ δεν αφήνει τους παίκτες του να επαναπαυτούν παρά το γεγονός πως υπάρχει διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Νορβηγός τεχνικός, προφανώς πληροφορημένος για τις συνέπειες της χαλάρωσης που επέδειξαν πέρυσι οι παίκτες της ομάδας όταν βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση, δεν είναι διατεθειμένος να χαλαρώσει τα λουριά, αν και τις επόμενες ημέρες θα απουσιάσουν από τις προπονήσεις οι διεθνείς.
«Απουσιάζουν πολλοί, αλλά δεν πειράζει. Άλλωστε όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε. ‘Άλλωστε κι εσείς που την Κυριακή μπορεί να μην αγωνιστήκατε, έχετε τη δική σας συνεισφορά στην επιτυχία της ομάδας», είπε στους παίκτες του ο 46χρονος προπονητής και συνέχισε: «Για το ντέρμπι θα μιλήσουμε όταν επιστρέψουν και οι διεθνείς. Την Παρασκευή θα δώσουμε φιλικό παιχνίδι με τον Ιωνικό για να έχετε όλοι λεπτά συμμετοχής στα πόδια σας. Το Σάββατο θα κάνουμε προπόνηση και την Κυριακή θα έχετε ρεπό για να ξεκουραστείτε και όχι για να ανοίξετε και να κλείσετε τα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας».
Παράδειγμα προς μίμηση ο Πάντος
Ο Τροντ Σόλιντ πάντως δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Τάσου Πάντου, που δικαίωσε απόλυτα τον προπονητή του αρπάζοντας την ευκαιρία που του δόθηκε με τον τραυματισμό του Μαυρογενίδη. «Αυτή είναι η ομάδα μου και σε αυτή έχουν θέση όλοι. Τίποτα δεν έρχεται από την προσπάθεια ενός ή δύο παικτών, αλλά είμαι χαρούμενος όταν ένας ποδοσφαιριστής έρχεται από πίσω και μου αποδεικνύει ότι μπορεί να βοηθήσει και να προσφέρει. Ο Πάντος έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και είναι η χαρά κάθε προπονητή. Δεν μιλάει, δεν δημιουργεί προβλήματα και πάντα δουλεύει. Πάντα τον υπολόγιζα, αλλά όταν η ομάδα κερδίζει, δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές σε κάθε ματς. Έδωσε σιγουριά στους συμπαίκτες του και ήταν άψογος στα αμυντικά του καθήκοντα. Μακάρι να είναι όλοι έτσι. Ευκαιρίες θα υπάρξουν για όλους τους παίκτες, αφού έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και πολλά παιχνίδια. Ας γίνει ο Πάντος το παράδειγμα», δήλωσε στη Sportday ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων».
Ατομικό ο Ριβάλντο
Ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησε τη Δευτέρα ο Ριβάλντο, λόγω ενοχλήσεων, ενώ το ίδιο έκανε και ο Κουλουχέρης, που ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα. Ο Πατσατζόγλου ακολούθησε θεραπεία, ενώ ο Δημήτρης Μαυρογενίδης ξεκίνησε τρέξιμο. Στη Νιγηρία, εξάλλου θα μεταβεί ο Αρούνα Μπαμπανγκίντα για να διευθετήσει ένα πρόβλημα με τη βίζα του. Ο βραχύσωμος άσος θα επιστρέψει στην Ελλάδα την Παρασκευή. Αντίθετα δεν θα ταξιδέψει στην Ακτή Ελεφαντοστού ο Γιάγια Τουρέ, αφού ζήτησε να εξαιρεθεί από τον τελευταίο αγώνα της εθνικής του ομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ζώνη της Αφρικής.
Την Τρίτη η προπόνηση του Ολυμπιακού (17:00) στου Ρέντη θα είναι ανοικτή για τους φιλάθλους. Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να βρεθεί κοντά στους ποδοσφαιριστές και να τους συγχαρεί, αφού και ο επόμενος εντός έδρας αγώνας της ομάδας, αυτός απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Μετά το πέρας της προπόνησης ο Τροντ Σόλιντ και δύο παίκτες της ομάδας θα μιλήσουν στους εκπροσώπους του Τύπου.
*Το «Καραϊσκάκη» επιθεώρησαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι της Λιόν. Οι άνθρωποι της γαλλικής ομάδας ήθελαν να πάρουν μια γεύση από τον χώρο που θα αγωνιστεί η Ολιμπίκ απέναντι στον Ολυμπιακό στον αγώνα της τέταρτης αγωνιστικής του Champions League.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης