Στον Μίκαελ Σκίμπε έδωσε η διοίκηση της Μπάγερ Λεβερκούζεν το χρίσμα για την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ο 40χρονος τεχνικός που ήταν βοηθός του Ρούντι Φέλερ, νυν γενικού διευθυντή του συλλόγου, στην εθνική ομάδα της Γερμανίας, υπέγραψε συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2007 και θα αντικαταστήσει τον Κλάους Αουγκεντάλερ, ο οποίος απολύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου μετά το κάκιστο ξεκίνημα των «ασπιρίνων».

Μετά από 8 αγωνιστικές η Λεβερκούζεν βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς και απολογισμό 3 νίκες, ισάριθμες ήττες και δύο ισοπαλίες. Παράλληλα έχει ήδη τεθεί εκτός Ευρώπης, αφού αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA με δύο ήττες (1-0) από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Η πρόσληψη του Σκίμπε βάζει τέλος στα σενάρια των προηγούμενων ημερών για τον νέο προπονητή της Λεβερκούζεν. Για τη θέση αυτή είχαν ακουστεί τα ονόματα των ομοσπονδιακών τεχνικών Ελλάδας και Δανίας, Ότο Ρεχάγκελ και Μόρτεν Όλσεν, του παρ’ολίγον προπονητή του ΠΑΟΚ, Λόταρ Ματέους, όπως επίσης και του Ματίας Ζάμερ που απέρριψε την πρόταση που του έγινε.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube