Ο Στάνισλαβ Γκρίγκα θα αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να οδηγήσει τη Σπάρτα Πράγας και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών. Ο 43χρονος τεχνικός θα αντικαταστήσει τον Γιάροσλαβ Χρέμπικ, που την προηγούμενη εβδομάδα απολύθηκε πληρώνοντας το μάρμαρο για την κάκιστη πορεία των πρωταθλητών στο πρωτάθλημα, αλλά και για τις κακές του σχέσεις με τους παίκτες, κάτι που οδήγησε στην πόρτα της εξόδου τον Κάρελ Πομπόρσκι.

Ο Γκρίγκα, που θα υπογράψει συμβόλαιο ως το τέλος του 2007 με οψιόν ανανέωσης για ακόμη δύο χρόνια, φόρεσε τη φανέλα της Σπάρτα τη δεκαετία του 1980, ενώ αγωνίστηκε επίσης στη Φέγενορντ και τη Ραπίντ Βιέννης. Ως προπονητής έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Σλοβακίας με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, ενώ έχει ακόμη εργαστεί στις εθνικές ομάδες ελπίδων της Τσεχίας και της Σλοβακίας.

Μετά από 8 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Τσεχίας, η Σπάρτα βρίσκεται στην δέκατη θέση με 10 βαθμούς και απολογισμό 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες. Την προσεχή Τρίτη η ομάδα της Πράγας υποδέχεται την Άρσεναλ για το Champions League, όπου μετά από δύο αγώνες έχει μόλις έναν βαθμό.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube