Με πρόβλημα στους προσαγωγούς επέστρεψε ο Έμπεντε, ο οποίος χάνει τα τρία επόμενα ματς. Τα εισιτήρια με την Μπαρτσελόνα ανήκουν στο «παρελθόν». Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού εξάντλησαν όλα τα «μαγικά» χαρτάκια και πλέον το ΟΑΚΑ την Τρίτη θα είναι κατάμεστο. Όσον αφορά τον αγώνα με την ομάδα των Άνω Λιοσίων, λιγότερα από 5.000 είναι αυτά που έχουν απομείνει και τα οποία θα διατεθούν το Σάββατο. Εν τω μεταξύ κρίσιμο είναι το επόμενο 10ήμερο για τους στόχους του Παναθηναϊκού, όπως εκτιμά ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι. «Τα παιχνίδια με Ακράτητο-ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και Μπαρτσελόνα για το Champions League είναι σημαντικά» τόνισε ο Ιταλός τεχνικός. «Δεν θα φοβηθούμε τη Μπαρτσελόνα», δήλωσε ο Σέριτς στον κροατικό Τύπο. Προπονήθηκαν την Τρίτη Γκονζάλες και Άντριτς.
Πρόβλημα με Έμπεντε
@2@Με τραυματισμό στους προσαγωγούς επέστρεψε από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Καμερούν ο Πιέρ Έμπεντε. Ο τερματοφύλακας των «πρασίνων», είναι πλέον εκτός «μάχης» για τα παιχνίδια με τον Ακράτητο, την Μπαρτσελόνα και την ΑΕΚ. Την θέση αναπληρωματικού τερματοφύλακα θα καλύψει σε αυτές τις αναμετρήσεις ο Σιμητράς. Στην προπόνηση της Τρίτης, πήραν κανονικά μέρος τόσο ο Εζέκιελ Γκονζάλες, όσο και ο Σντραν Άντριτς, που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους. Ο Ιταλός τεχνικός περιμένει ως την Πέμπτη να έχει στη διάθεσή του και τους υπόλοιπους διεθνείς ευχόμενος να μην έχουν προβλήματα τραυματισμών. Στη συνέχεια θα έχει μόλις δύο ημέρες προετοιμασίας με ολόκληρη την ομάδα εν όψει του αγώνα με τον Ακράτητο, όπου η τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα είναι μονόδρομος. Όπως όλα δείχνουν δεν θα εγκαταλείψει το 4-4-2 που δούλεψε πολύ καλά στους αγώνες με Πανιώνιο, Βέρντερ και Καλλιθέα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να διαπιστωθεί αν θα δώσει ο Μαλεζάνι στον Μπίσκαν την ευκαιρία που ο Κροάτης περιμένει για να δείξει την αξία του και να δικαιολογήσει τον ντόρο που έγινε για την απόκτησή του. Η Πέμπτη, είναι και η μέρα που θα γνωρίζουμε την ενδεκάδα για την αναμέτρηση του Σαββάτου.
Στην ομιλία του προς τους παίκτες ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι επεσήμανε την κρισιμότητα των αγώνων του προσεχούς δεκαημέρου. «Οι επόμενες 10 μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, αφού δίνουμε δύο σημαντικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα με Ακράτητο και ΑΕΚ και με Μπαρτσελόνα στο Champions League. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και είμαι σίγουρος για το μέλλον της. Το ιδανικό είναι να έρθουν και τα άμεσα αποτελέσματα», τόνισε σχετικά.
«Παρελθόν» από την Τρίτη το απόγευμα, αποτελούν τα «μαγικά» όπως αποδείχθηκε εισιτήρια για τον αγώνα με τους πρωταθλητές Ισπανίας. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, εξάντλησαν μέσα σε λίγες ώρες τα τελευταία 3.000, με πολλούς φιλάθλους του «τριφυλλιού» να μένουν «ανικανοποίητοι».
Σέριτς: «Δεν θα φοβηθούμε τη Μπαρτσελόνα»
Απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού έχει ο Άντονι Σέριτς. Σε δηλώσεις του στον κροατικό Τύπο ο διεθνής άσος που θα είναι παρών στο Μουντιάλ της Γερμανίας με την εθνική ομάδα της πατρίδας του παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Έχω ακόμη υποχρεώσεις με την εθνική, αλλά στο μυαλό μου υπάρχει πάντα ο Παναθηναϊκός. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Μπαρτσελόνα, που αποτελεί πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά δεν θα τη φοβηθούμε. Με όπλο τον κόσμο μας μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Έχουμε ποιότητα και πολλές δυνατότητες ως ομάδα και το αποδείξαμε στα τελευταία παιχνίδια. Έχουμε ανοδική πορεία και αρκετό βάθος σε έμψυχο υλικό ώστε να είμαστε κοντά στους στόχους μας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Υπάρχει άψογη συνεργασία με τον προπονητή μας και τον κόσμο, που είναι το όπλο μας», δήλωσε σχετικά.
Το πρόγραμμα για «Μπάρτσα»
Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στις 16.00 θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ενώ ο ομόλογός του στο πάγκο της Μπαρτσελόνα, Φρανκ Ράϊκαρντ θα μιλήσει στους δημοσιογράφους στις 19.30. Η τελευταία προπόνηση των «πράσινων» θα πραγματοποιηθεί στην Παιανία στις 18:00, ενώ οι πρωταθλητές Ισπανίας, που θα φτάσουν στην Αθήνα στις 12:45 με πτήση τσάρτερ, θα προπονηθούν στις 20:00 στο ΟΑΚΑ.
* Το Σάββατο θα διατεθούν τα 5.000 εισιτήρια του ματς με τον Ακράτητο, πριν την έναρξη του παιχνιδιού.
Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης, Χρήστος Ρομπόλης