Με διακοπή συμβολαίου 45 ημερών, με αναστολή, τιμώρησε το Δ.Σ. της Ξάνθης τον Ζακ Ολιβιέ Παβιό. Η απόφαση θεωρείται «έκπληξη», τη στιγμή που μεσοβδόμαδα ο ίδιος ο Χρήστος Πανόπουλος είχε αναφέρει ότι το θέμα με τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό θεωρείται λήξαν, μετά την έγγραφη απολογία και τη μεταμέλεια του παίκτη.

Μπορεί ο διαπληκτισμός του Ζακ Ολιβιέ Παβιό στο παιχνίδι της Ξάνθης με τον Ατρόμητο, να θεωρείτο ως λήξαν θέμα, ωστόσο το Δ.Σ. της ομάδας αποφάσισε να τραβήξει την υπόθεση στα άκρα, θέλοντας να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είχε απολογηθεί την Δευτέρα και τιμωρηθεί από τη διοίκηση με χρηματικό πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, ωστόσο αυτό φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό για τη διοίκηση των «Ακριτών».

Το θετικό είναι ότι η απόφαση είναι με αναστολή, αν και υπερβολική για έναν παίκτη που στο παρελθόν δεν έχει δώσει δικαιώματα με την συμπεριφορά του και που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα της κερκίδας.

Σε ότι αφορά στην προετοιμασία για το ματς με τον Ηρακλή που ακολουθεί, οι παίκτες της Ξάνθης προπονήθηκαν το πρωί, ωστόσο η αποστολή θα ανακοινωθεί μετά το χαλάρωμα της Κυριακής. Στην προπόνηση βρέθηκε και κάμερα της ΕΤ3 που ετοίμασε ειδικό θέμα για το παιχνίδι της Δευτέρας. Μάλιστα, ο Λουτσιάνο προχώρησε σε δηλώσεις για το επικείμενο ματς με τον «γηραιό», υπογραμμίζοντας ότι δε θα είναι εύκολο παιχνίδι. «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο θα πρέπει να παλέψουμε πολύ για να κερδίσουμε. Ο Ηρακλής είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος που παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά είναι λίγο άτυχος στα τελευταία παιχνίδια του», τόνισε ο Βραζιλιάνος άσος και αναφορικά με την πορεία της Ξάνθης συνέχισε: «Είναι νωρίς ακόμη για συμπεράσματα. Θα δούμε στη συνέχεια που βαδίζουμε και που θα μας βγάλει».

Μπάμπης Πουλούτσης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube