Πρωταθλήτριες Ελλάδος για τη φετινή σεζόν στέφθηκαν οι παίκτριες της Βουλιαγμένης. Μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου κατέκτησε για ένατη φορά και το πρωτάθλημα στο πόλο, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 11-4 , κάνοντας παράλληλα το 3-0 στη σειρά. Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης «έσπασαν» δύο φορές την έδρα του Πειραιά και επανήλθαν στην κορυφή με περίπατο, παίρνοντας τα σκήπτρα από τον Ολυμπιακό.
Κάνοντας επίδειξη δύναμης απέναντι στον απερχόμενο πρωταθλητή, η Βουλιαγμένη απέδειξε ότι διαθέτει την καλύτερη ομάδα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, ανεβαίνοντας (ξανά) στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Σαρωτική στον τρίτο τελικό η ομάδα από τον Λαιμό, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στις «ερυθρόλευκες», από τις οποίες «διασώθηκε» μόνο η Σουν. Πάρτι τίτλου από τη Γερόλυμου και την παρέα της.
Το ματς:
Πολύς σκληρές ήταν οι «μονομαχίες» στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με αποτέλεσμα τα γκολ να μπαίνουν με το… σταγονόμετρο. Ενδεικτικό ότι το πρώτο οκτάλεπτο έληξε με 1-1, με τη Σουν να ισοφαρίζει για την ομάδα του Πειραιά το γκολ της Τσουκαλά.
Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης πήραν και πάλι το προβάδισμα με την αρχή του δευτέρου οκταλέπτου, όταν από τη θέση φουνταριστού η Ασημάκη εκμεταλλεύτηκε την παίκτρια παραπάνω. Άμεση ήταν η αντίδραση από τον Ολυμπιακό με την Αντωνάκου να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι. Η Λιόση βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, κάνοντας το 3-2 για τις φιλοξενούμενες. Ένα ψηλοκρεμαστό γκολ της Μωραϊτίδου έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων για τη Βουλιαγμένη, ενώ λίγο αργότερα η Γερόλυμου με δύο συνεχόμενα γκολ έκανε το σκορ 6-2, δίνοντας στην ομάδα της ισχυρότατο προβάδισμα.
Με γκολ για την Βουλιαγμένη ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο με την Τσουκαλά να πετυχαίνει το πέμπτο συνεχόμενο γκολ της ομάδας της και πρώτο δικό της, κάνοντας το 7-2. Ύστερα από πολλή ώρα, η Ψούνη μείωσε σε 7-3 για τον Ολυμπιακό, αλλά η απάντηση ήταν άμεση από την Κουτέλη (8-3).
Η ίδια παίκτρια έκανε το 9-3, ενώ λίγο αργότερα η Γερόλυμου έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας της, κάνοντας το 10-3. Η Σουν απλά μείωσε στα έξι γκολ τη διαφορά, αλλά το τελικό σκορ το (11-4) το έγραψε η Ασημάκη και τα πανηγύρια ξεκίνησαν για τη Βουλιαγμένη.
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-5, 1-2, 1-3
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Σουν Γιάτινγκ 2, Αντωνάκου 1, Ψούνη 1
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Kαμμένου): Γερόλυμου 3, Tσουκαλά 2, Ασημάκη 2, Κουτέλη 2, Λιόση, Μωραϊτίδου
Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής