Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα η μεγαλύτερη συμμορία πορτοφολάδων, που έχει εξαρθρωθεί μέχρι τώρα από την Αστυνομία. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην πλατεία Βικτωρίας από την Ασφάλεια Αθηνών τα Αστυνομικά Τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Εξαρχείων και Κολωνού και δυο Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, συνελήφθησαν 72 αλλοδαποί, ενώ λίγο αργότερα, συνελήφθη στην Καλλιθέα 26χρονος Έλληνας υπάλληλος εταιρίας σεκιούριτι που εργαζόταν για τη φύλαξη του σταθμού ΗΣΑΠ, στην πλατεία Βικτωρίας.

Από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς 69 είναι Ρουμάνοι (56 άνδρες και 13 γυναίκες) και τρεις γυναίκες είναι από τη Βουλγαρία.

Ο υπάλληλος της εταιρίας σεκιούριτι κατηγορείται ότι παρείχε κάλυψη και πληροφορίες (!) για την παρουσία αστυνομικών στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, λαμβάνοντας διάφορα χρηματικά ποσά από τους πορτοφολάδες οι οποίοι στην συνέχεια έκαναν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αλλοδαποί μετέβαιναν σε ομάδες των 8-10 ατόμων κάθε μέρα στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και του Μετρό, όπου εντόπιζαν πολίτες, τους παρακολουθούσαν και μέσα στους συρμούς τους άρπαζαν τα πορτοφόλια. Στη συνέχεια, πάντοτε, επέστρεφαν στην πλατεία Βικτωρίας και πετούσαν σε κάδο απορριμμάτων τα κλεμμένα πορτοφόλια, αφού βέβαια είχαν πάρει το περιεχόμενό τους.

Για τον εντοπισμό των «μακρυχέρηδων» με άδεια Εισαγγελέα οι Αστυνομικοί επί είκοσι μέρες έπαιρναν φωτογραφίες και βιντεοσκοπούσαν τις κινήσεις των πορτοφολάδων τα πρόσωπα των οποίων προκύπτουν από το συγκεκριμένο οπτικό υλικό.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξυραφάκια, πτυσσόμενα στιλέτα, μαχαίρια και πολλά πορτοφόλια που ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί σε ποιους ανήκουν.

Επιμέλεια: Γιώργος Παπαθανασόπουλος
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δίκη για το Μάτι: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία

Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ηρακλείου Κρήτης

Φωτια σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Βούλα

Καιρός: Ζέστη και ισχυροί άνεμοι στο ξεκίνημα της εβδομάδας

Μεξικό: 14 νεκροί και 31 τραυματίες σε τροχαίο

Ξετυλίγεται το κουβάρι για τη δολοφονία Λυγγερίδη: 5 οι προφυλακιστέοι για εγκληματική οργάνωση σήμερα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε σήμερα και δεύτερος κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο - Συνολικά 9 προφυλακίσεις

Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας - Στοιβαγμένα 15 άτομα, μεταξύ τους παιδιά, σε βαν!

Δολοφονία Λυγγερίδη: Μαραθώνιος για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες – Προφυλακίστηκε ο «κοντός»

Νέα υπόθεση με διακίνηση ναρκωτικών από ανηλίκους σε Παπάγου, Χαλάνδρι και Ψυχικό: 9 συλλήψεις, δύο 20χρονοι οι αρχηγοί