Αινιγματικός για το μέλλον του παρουσιάστηκε ο Βασίλης Σπανούλης μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Όταν ρωτήθηκε για το συμβόλαιό του, που λήγει, απάντησε: «Πρέπει πρώτα να ξεκουραστούμε και μετά θα μιλήσουμε. Αυτή τη στιγμή γιορτάζουμε και θα δούμε τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης του Παναθηναϊκού. Δεν είναι μόνο στο δικό μου χέρι».
Όσο για τον τίτλο, είπε: «Υπάρχει πολύ μεγάλη ικανοποίηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο προηγούμενο ματς είχαμε παίξει καλά μόνο για 13 λεπτά. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο να κερδίσουμε στο ΣΕΦ. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στην αρχή λόγω της ατμόσφαιρας και ο Ολυμπιακός ξέφυγε. Όμως μείναμε συγκεντρωμένοι, ελέγξαμε το ρυθμό, κάναμε αυτό που κάναμε και πήραμε μια μεγάλη νίκη, μαζί με το πρωτάθλημα».
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα θλιβερά επεισόδια: «Αυτά τα αίσχη τα βλέπουμε συνέχεια. Περιμένουμε να δούμε κάτι σοβαρό για να πάρουμε μέτρα. Αυτά τα αίσχη τα καταδικάζουμε. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να σηκωνόμαστε να φεύγουμε, κι ας παίζουμε με άδειες εξέδρες. Δεν θέλουμε τέτοιο κόσμο στο γήπεδο. Εμείς θέλουμε ανθρώπους να χαίρονται το μπάσκετ. Εμείς οι Έλληνες έχουμε μεγαλώσει έτσι και ίσως έχουμε γίνει λίγο μαζόχες. Βέβαια αυτά τα επεισόδια δεν θα με διώξουν από τη χώρα μου! Δεν ερχόμαστε στο γήπεδο για να φυλαγόμαστε, αλλά για να παίζουμε μπάσκετ. Στο εξωτερικό έχουν αρχές και νόμους. Πιστεύω πως με το πρώτο αντικείμενο που πέφτει, θα πρέπει να φεύγουμε από το γήπεδο. Η μάζα που κάνει τα επεισόδια είμαι μικρή, μπροστά στον κόσμο που αγαπά το μπάσκετ».