Οι …χυλόπιτες που εισέπραξε η Τότεναμ από τη Μίλαν και την Ατλέτικο Μαδρίτης στην προσπάθεια της να αποκτήσει τον Χούντελαρ και τον Φορλάν, έκαναν την αγγλική ομάδα να στρέψει το ενδιαφέρον της για την ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής στον Φαλκάο της Πόρτο.
Ο Κολομβιανός επιθετικός πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά με την πορτογαλική ομάδα πετυχαίνοντας 34 γκολ σε 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Το συμβόλαιο του 24χρονου επιθετικού εκπνέει τον Ιούνιο του 2013 και οι «Δράκοι» επιθυμούν διακαώς την παραμονή του ποδοσφαιριστή, η αποτυχία όμως της πορτογαλικής ομάδας να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Τσάμπιος Λιγκ της επόμενης περιόδου και η ανάγκη εξεύρεσης ρευστού, ίσως αναγκάσουν την πορτογαλική ομάδα να καμφθεί με μια ικανοποιητική οικονομική πρόταση.
Η πορτογαλική «A Bola» υποστηρίζει ότι τα «Σπηρούνια» είναι έτοιμα να καταθέσουν προσφορά ύψους 25 εκατομμύριων Ευρώ για την απόκτηση του πρώην ποδοσφαιριστή της Ρίβερ Πλέιτ, ενώ αποκάλυψε ότι ο Φαλκάο έχει αρχίσει ήδη να μαθαίνει αγγλικά, γεγονός που ενισχύει το ενδεχόμενο της μετακίνησή του στην Πρέμιερ Λιγκ.
Επιμέλεια: Διονύσης Καμπάς