Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι των «δικεφάλων». Η «Ένωση» επικράτησε μέσα στην Πυλαία του ΠΑΟΚ με 91-80 και έκανε ποδαρικό με το «δεξί» το νέο πρωτάθλημα. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν μπροστά από την αρχή του αγώνα και δεν έχασαν καθόλου το προβάδισμα, επικρατώντας δίκαια των αντιπάλων τους.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση για την ΑΕΚ, αφού με τέσσερις πόντους του Κόπερναθ και ένα τρίποντο του Ρίματς βρέθηκε γρήγορα μπροστά με εφτά πόντους. Οι «ασπρόμαυροι προσπάθησαν να μεταφέρουν το παιχνίδι τους μέσα στη ρακέτα, όπου ο Μαυροκεφαλίδης ήταν αξιόπιστος, αφού με τέσσερις πόντους ο έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με έναν πόντο. Από την άλλη, ο Κόπερναθ συνέχισε να οδηγεί επιθετικά την «Ένωση», η οποία με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου βρέθηκε να προηγείται με τέσσερις πόντους, αφού οι γηπεδούχοι τα περίμεναν από τους Μαυροκεφαλίδη-Βασιλειάδη.

Ο Κόπερναθ ήταν αυτός που συνέχισε να οδηγεί την ομάδα του και της έδωσε προβάδισμα έξι πόντων στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου. Η ΑΕΚ έδειχνε να είναι πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο σε σχέση με τον αντίπαλό της, που προσπαθούσε κυρίως με ατομικές ενέργειες να σημειώσει καλάθι. Ο Χάτζατζ με ένα τυχερό τρίποντο έφερε η διαφορά στους 9 πόντους για την ομάδα του. Ο Βουκσάνοβιτς μείωσε στους εφτά, όμως ο Χάτζατζ με ακόμα ένα τρίποντο εκτόξευσε την διαφορά στους δέκα πόντους για πρώτη φορά στην αναμέτρηση. Οι Βασιλειάδης-Γκαγκαλούδης ανέλαβαν να διορθώσουν τα πράγματα και με συνεχόμενους πόντους έφεραν το σκορ στο 34-28 και λίγο αργότερα με τρίποντο ο Ζούγιοβιτς έκανε το 36-31. Στο τέλος του δεκαλέπτου μία βολή του Παπαϊωακείμ και δύο του Γκαγκαλούδη έκαναν το 40-35, με το οποίο έληξε το ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ ήταν άστοχος από την περιφέρεια και οι παίκτες του Λευτέρη Κακιούση δεν άφησαν περιθώρια. Με τρίποντο του Ρίματς ξέφυγαν με εννέα πόντους , ενώ η διαφορά έφτασε και τους 13 πόντους με σερί 9-2, για να ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο με το σκορ 60-49 και τον Κόπερναθ να έχει φτάσει τους 19 πόντους.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να αστοχούν από παντού και οι φιλοξενούμενοι με τους Κόπερναθ, Μπουρούση και Πελεκάνο σε μεγάλη μέρα έφεραν τη διαφορά στους δεκατέσσερις πόντους, χωρίς οι παίκτες του Μπάνε Πρέλεβιτς να μπορούν να αντιδράσουν.

ΠΑΟΚ: Ξανθόπουλος 7, Βασιλειάδης 18 (2), Γεωργίτσης 2, Ζούγιοβιτς, Γκαγκαλούδης 19 (3), Μαυροκεφαλίδης 6, Μάντσε 5 (1), Μάρεϊ, Βουκσάνοβιτς 23 (1).

ΑΕΚ: Ταμίρ 3 (1), Χατζατζ 13 (3), Ρίματς 12 (2), Πελεκάνος 7 (1), Παντελιάδης 4, Καλαμπόκης 9, Παπανικολάου 2, Κόπερναθ 21, Μπουρούσης 17, Παπαϊωακείμ 3.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube