Παρουσία είκοσι περίπου οπαδών του που «εγκαταστάθηκαν» έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ και φώναζαν συνθήματα για αρκετή ώρα, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι η διαδικασία της κατάθεσης της έφεσης της ΠΑΕ Ηρακλής στην δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδότησης, κατά της πρωτόδικης απόφασης που απέρριπτε τον φάκελο. Η απόφαση αναμένεται την Πέμπτη και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια θα είναι αυτή…

Το μόνο βέβαιο, είναι η αισιοδοξία των ανθρώπων του Ηρακλή και των νομικών εκπροσώπων του, οι οποίοι εξερχόμενοι από τα γραφεία της ομοσπονδίας, δήλωναν σίγουροι για τη θετική έκβαση της υπόθεσης και της παραμονής του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, κάποιες από τις ελλείψεις που υπήρχαν και στάθηκαν αιτία να απορριφθεί αρχικά ο φάκελος, καλύφθηκαν. Παρ’ όλα αυτά, την Τετάρτη το μεσημέρι προέκυψαν και νέα προβλήματα, με αποτέλεσμα η υπόθεση να εξελιχθεί σε θρίλερ.

Οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους ο «γηραιός» δεν έλαβε άδεια σε πρώτο βαθμό, ήταν επειδή είχε ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες (εμπρόθεσμα) οφειλές στους ποδοσφαιριστές Μπιλίσκοφ, Κοβαλέφσκι και Ντιέ, επειδή δεν είχε πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου περίπου 6 εκατ. ευρώ (δηλαδή δεν είχε καθαρή θέση) και τέλος επειδή δεν υπήρχαν στην ΠΑΕ γενικός διευθυντής και λογιστής α’, κάτι που ήταν καθαρό τυπικό και λύθηκε άμεσα.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης την Τετάρτη το μεσημέρι, ο Ηρακλής ξεπέρασε το θέμα του Κοβαλέφσκι και του Μπιλίσκοφ, παρουσιάζοντας συμφωνητικά και αποδείξεις. Τα μέλη της επιτροπής, όμως, εμφάνισαν εντελώς ξαφνικά ενώπιον των ανθρώπων του «γηραιού», έγγραφο με ημερομηνία 8 Ιουνίου, σύμφωνα με το οποίο ο Ντιέ απαιτούσε 80.000 ευρώ! Το έγγραφο είχε φτάσει στην ΕΠΟ με δικαστικό επιμελητή.

Οι παράγοντες και οι δικηγόροι της ΠΑΕ αμφισβήτησαν έντονα τη γνησιότητα του εγγράφου και δεν αναγνώρισαν το χρέος. Μάλιστα, για το εν λόγω θέμα, ο υπεύθυνος οικονομικών του Ηρακλή, Αλέξης Κεσόπουλος, είπε στο «Αθλητικό Metropolis» τα εξής: «Όλα βαίνουν καλώς. Το τραγελαφικό είναι ότι… έσκασε ένα χαρτί από τον Ντιέ αλλά είναι ανακριβές και δεν το έλαβαν υπόψη τους τα μέλη της επιτροπής, που γέλασαν μάλιστα».

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, μόνο σίγουρο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι τα μέλη της επιτροπής δεν θα λάβουν υπόψη τους το επίμαχο έγγραφο…

Από εκεί και πέρα, υπήρχε και το θέμα με τη μη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η ΠΑΕ Ηρακλής παρουσίασε πως καλύπτει ποσό έως 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα εμφάνισαν βεβαιώσεις από παλαιότερους μεγαλομετόχους ότι η «κυανόλευκη» εταιρία δεν έχει κανένα χρέος προς αυτούς. Απομένει να διαπιστωθεί αν με αυτό τον τρόπο εκλείπει οριστικά το πρόβλημα.

Οι ώρες είναι σαφέστατα κρίσιμες και για τον Ηρακλή ίσως οι κρισιμότερες στην ιστορία του. Την Πέμπτη αναμένεται να γίνει γνωστή η τύχη της έφεσης και παράλληλα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται του χρόνου. Μαζί με την απόφαση για τον "γηραιό", θα ανακοινωθούν πιθανότατα και αυτές που αφορούν τον ΟΦΗ, τον Πιερικό και τον Παναιτωλικό.

Επιμέλεια: Άρης Ασβεστάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube