Σε πλεονεκτική θέση φέρεται να βρίσκεται η ΑΕΚ έναντι της Μπενφίκα για την απόκτηση του Μάρκος Αλόνσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πατέρας του - Μάρκος Αλόνσο Πένια - στη «SportDay». Εκείνο που περιμένει η πλευρά του 19χρονου παίκτη είναι η «Ένωση» να καταθέσει πρόταση στη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού εκείνη χρειάζεται να δώσει τη συγκατάθεσή της για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Εκείνο που χωρίζει τον 19χρονο παίκτη από τους Πορτογάλους είναι ότι δεν θα έχει θέση βασικού, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» θα του δώσουν αρκετές ευκαιρίες - εφόσον επιλέξει να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.
«Σημασία έχει αν η ΑΕΚ έχει κάνει ή αν θα κάνει πρόταση στη Ρεάλ, διότι αυτή έχει τον τελικό λόγο», τόνισε ο πατέρας του Αλόνσο στη «SportDay» και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε κοντά στην Μπενφίκα, όπως γράφεται. Αντίθετα, υπάρχει απόσταση. Εχω ξαναπεί πως αυτό που ενδιαφέρει τον Μάρκος είναι να πάει σε ομάδα που θα παίζει και στην Μπενφίκα δύσκολα θα είναι βασικός (σ.σ.: αναμένεται να παραμείνει ο Πεϊσότο). Αντίθετα, απ' όσο γνωρίζω, στην ΑΕΚ θα είχε τη δυνατότητα να παίζει περισσότερο».
Καταλήγοντας, ο Μάρκος Αλόνσο Πένια ανέφερε: «Φυσικά και έχει. Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα, πέρα από το ότι ο Μάρκος θα ήθελε να παίξει στην ΑΕΚ, η οποία είναι μεγάλη ομάδα. Αν επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες, είναι πιθανό να έρθει στην Ελλάδα. Είναι σε διακοπές τώρα, την Τρίτη θα επιστρέψει στη Μαδρίτη και θα μιλήσουμε εκτενέστερα για το μέλλον του. Αλλωστε, την Τρίτη έχω προγραμματίσει συνάντηση με τη διοίκηση της Ρεάλ (σ.σ.: χωρίς την παρουσία του παίκτη) για να συζητήσουμε όλα τα δεδομένα που υπάρχουν και ίσως να υπάρχουν εξελίξεις. Πιστεύω ότι αυτή η εβδομάδα μπορεί να είναι καθοριστική για το μέλλον του Μάρκος».
* Στην ΑΕΚ ελπίζουν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα έχουν ευδοκιμήσει οι πιέσεις που ασκούν οι μάνατζερ του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και η Πόρτσμουθ θα αφήσει ελεύθερο τον παίκτη. Αν υπάρξει εξέλιξη, τότε η «Ένωση» θα προσφέρει κάποιο ποσό, ελπίζοντας ότι οι απαιτήσεις της αγγλικής ομάδας θα είναι νορμάλ. Όσον αφορά τον Ζεοβάνι, έχει επιτευχθεί προφορική συμφωνία, όμως για να ενεργοποιηθεί πρέπει να αποχωρήσει ο Νάτσο Σκόκο.
* Στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να γίνει συνάντηση (δεν έχει καθοριστεί ακόμα, αλλά ίσως γίνει αύριο) με τον Σταύρο Αδαμίδη, τον Αρναρ Γκρέταρσον και τον Βασίλη Δημητριάδη. Ο Σερβοέλληνας θα ήθελε να έχει σχεδόν διαμορφωμένο ρόστερ στις 6 Ιουλίου που η ομάδα αναχωρεί για το Ζέεφελντ.