Μια από τις κορυφαίες θέσεις της λίστας των υποψηφίων για τη θέση του προπονητή στη Χαρτς κατέχει ο σερ Μπόμπι Ρόμπσον, όπως παραδέχτηκε ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, Φιλ Άντερτον. Οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος Σκωτίας βρίσκονται σε αναζήτηση του διαδόχου του Τζορτζ Μπέρλεϊ μετά την αποχώρηση του τελευταίου λόγω των κακών του σχέσεων με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Βλάντιμιρ Ρομάνοφ (όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, ο Λιθουανός επιχειρηματίας είχε την κακή συνήθεια να μπαίνει στα… χωράφια της τεχνικής ηγεσίας).
«Ο σερ Μπόμπι Ρόμπσον μας εντυπωσίασε τόσο πολύ όταν είχαμε μιλήσει ξανά μαζί του το καλοκαίρι, που η ηλικία του δεν μας απασχολεί. Εντυπωσίασε τον πρόεδρο με τις γνώσεις και τις θέσεις του και νομίζω πως θα έκανε πολλούς νεότερους συναδέλφους του να ντρέπονται. Θα επανεξετάσουμε τους προπονητές που είχαμε υπόψη μας το καλοκαίρι, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως τώρα βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση», δήλωσε σχετικά ο Φιλ Άντερτον.
Ο 72χρονος, πλέον, Ρόμπσον, θα βρίσκεται στα μέσα της εβδομάδας στο Εδιμβούργο, όπου εδρεύει η Χαρτς, για να παραστεί στην κηδεία του επιστήθιου φίλου του και πρώην άσου της Φούλαμ και της εθνικής Αγγλίας, Τζόνι Χέινς. Ο πολύπειρος τεχνικός δηλώνει ανοικτός σε κάθε πρόταση, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως δεν πρόκειται να ανεχθεί παρεμβάσεις στο έργο του. «Θα μιλούσα ευχαρίστως με τον κύριο Ρομάνοφ… Ποτέ δεν ανέχτηκα παρεμβάσεις στο έργο μου από τον πρόεδρο του εκάστοτε συλλόγου που εργάστηκα», τόνισε σχετικά.
Μετά από 11 αγώνες στο πρωτάθλημα Σκωτίας, η Χαρτς, στην οποία αγωνίζεται ο Τάκης Φύσσας, προηγείται με 29 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τη Σέλτικ, επτά από τη Χιμπέρνιαν και εννέα από τους Ρέιντζερς.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης