Συνεδρίασε τη Δευτέρα η νομική επιτροπή της FIBA Europe, παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Γιώργου Βασιλακόπουλου, στο Μόναχο και στην πρώτη μέρα της συνεδρίασης συζητήθηκε εκτενώς το θέμα που αφορά στη συμμετοχή και τον αριθμό των μη Ευρωπαίων παικτών σε κάθε ομάδα στα πρωταθλήματα της FIBA Europe.

Πρόθεση της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι να διατηρηθεί τωρινός κανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να διαθέτει στο ρόστερ μόνο δύο μη Ευρωπαίους παίκτες. Το φαινόμενο να παίρνουν όλο και περισσότεροι μη Ευρωπαίοι παίκτες υπηκοότητα χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά έχει απασχολήσει αρκετές φορές τη διοίκηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Συζητιέται η προώθηση συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη σύσταση στο μέλλον ενός ειδικού αθλητικού δικαίου, ώστε να μη συμπεριλαμβάνονται οι μπασκετμπολίστες στο γενικό εργατικό δίκαιο, κάτι που προκύπτει από την ανάγκη προάσπισης των συμφερόντων των Ευρωπαίων παικτών.

Πάντως, οριστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν στη συνεδρίαση, αφού βασικό μέλημα των δύο πλευρών ήταν η ανταλλαγή απόψεων. Στο μέλλον, η νομική επιτροπή της FIBA Europe θα επικοινωνήσει με όλες τις εθνικές ομοσπονδίες μπάσκετ που βρίσκονται υπό την αιγίδα της για ανταλλαγή απόψεων.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube