Ακόμη έναν βαθμό έβαλε στο σακούλι της η Κορίνθιανς στην προσπάθεια που καταβάλλει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Βραζιλία. Η πρωτοπόρος του πίνακα απέσπασε ισοπαλία, 1-1, από τη Σάο Πάουλο, σε αγώνα που διεξήχθη τα ξημερώματα της Τρίτης. Η εν λόγω αναμέτρηση ήταν μια από τις έντεκα που διατάχθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να επαναληφθεί, καθώς στον πρώτο αγώνα διαιτητής ήταν ο Εντίλσον ντε Περέιρα Καρβάλιο που πρόσφατα ομολόγησε πως διαμόρφωνε αποτελέσματα προς όφελος του παράνομου στοιχήματος. Στην αρχική συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων, η Σάο Πάουλο είχε επικρατήσει με 3-2, ενώ σε αυτόν που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κάρλος Αλμπέρτο για να ισοφαριστούν από τον Αμορόζο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κορίνθιανς ευνοήθηκε από την επανάληψη των αγώνων, αφού πέραν της ισοπαλίας από τη Σάο Πάουλο, στις 13 Οκτωβρίου επιβλήθηκε της Σάντος εκτός έδρας με 3-2 κι ενώ αρχικά είχε ηττηθεί με 4-2. Συνεπώς, βρέθηκε να έχει ξαφνικά τέσσερις βαθμούς (ισοπαλία με Σάο Πάουλο και νίκη με Σάντος), αντί μηδέν από δύο ματς που αρχικά είχε χάσει. Με την ισοπαλία κόντρα στη Σάο Πάουλο η Κορίνθιανς αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη Γκόιας στους επτά βαθμούς και ενώ απομένουν εννέα αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Σε άλλον αγώνα που επαναλήφθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, η Φλουμινένσε παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία, 1-1, στην ουραγό Μπραζιλιένσε. Αυτός ήταν ο δέκατος και προτελευταίος «ύποπτος» αγώνας που επαναλαμβάνεται, ενώ τα… replay ολοκληρώνονται την Παρασκευή με τον αγώνα Ιντερνασιονάλ-Κοριτίμπα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από τους δέκα αγώνες που επαναλήφθηκαν ως τώρα, μόνο ένας είχε το ίδιο αποτέλεσμα με τον πρώτο αγώνα. Ο λόγος για την αναμέτρηση Πόντε Πρέτα-Σάο Πάουλο, που οι γηπεδούχοι ήταν νικητές με 1-0 την πρώτη φορά και με 2-0 τη δεύτερη.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube