Τον κίνδυνο αποβολής από την Primera Liga αντιμετωπίζουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, αν δεν συμβιβαστούν με την απαίτηση όλων των υπολοίπων συλλόγων για ένα σύστημα κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, ακόμη και την Ελλάδα, κάθε ομάδα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματεύεται ατομικά τα τηλεοπτικά της δικαιώματα. Έτσι οι Καταλανοί και οι Μαδριλένοι καταλήγουν σε πολύ επικερδείς συμφωνίες, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες αρκούνται σε... ό,τι περισσέψει από τα κανάλια.

«Πρέπει οι δύο μεγάλοι να αποδεχτούν τους κανόνες με τους οποίους παίζουν και οι υπόλοιπες ομάδες. Διαφορετικά, εντάξει, θα έχουμε ένα πρωτάθλημα 18 ομάδων και εκείνοι θα έχουν ένα φανταστικό πρωτάθλημα μεταξύ τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Σεβίλλης, Χοσέ Μαρία Ντελ Νίδο, και πρόσθεσε: «Όλοι έχουν μερίδιο στην πίτα αυτή και οι αποφάσεις μας θα είναι ριζοσπαστικές αν χρειαστεί. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε πως το πρωτάθλημα δεν θα γίνει υπόθεση των δύο».

Οι διοικήσεις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης ισχυρίζονται από την πλευρά τους πως δικαιούνται τη μερίδα του λέοντος, καθώς είναι οι πιο εμπορικές ομάδες, ενώ σε περίπτωση ίσης κατανομής της τηλεοπτικής «πίτας» λένε πως θα θιγόταν η ανταγωνιστικότητά τους στην Ευρώπη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube