«Να είναι ευέλικτος και γρήγορος, που να παίζει ή να μπορεί να παίζει και στα άκρα, ώστε να πλαισιώνει τον Βίκτορ Ιάκομπ και να μοιράζονται το σκοράρισμα». Αυτή είναι η εισήγηση του Γιόζεφ Μπουμπένκο στη διοίκηση του Ηρακλή, για τον επιθετικό που θέλει να βάλει στο πλάι του Ρουμάνου. Τρεις είναι οι περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει οι άνθρωποι του «γηραιού», δύο Τσέχοι και ένας Σλοβάκος.

Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, τα γραφεία της «κυανόλευκης» ΠΑΕ έχουν… βομβαρδιστεί από προτάσεις μάνατζερ για ποδοσφαιριστές με τα χαρακτηριστικά που έχει ζητήσει ο Σλοβάκος τεχνικός. Τρεις, όμως, είναι οι περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει οι άνθρωποι του «γηραιού», δύο Τσέχοι και ένας συμπατριώτης του κ. Μπουμπένκο.

Πρόκειται για τους νεαρούς και ταλαντούχους Γιακούμπ Βόιτα, Τόμας Βάγκνερ και Ρόμπερτ Βαλέντα.

Ο Τσέχος Βόιτα, γεννημένος στις 19 Απριλίου του 1991, θεωρείται ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ποδοσφαίρου της χώρας. Την περσινή, πρώτη του επαγγελματική, χρονιά με τη φανέλα της Σλόβαν Λίμπερετς, έπαιξε σε έξι αγώνες (το ένα βασικός) και άφησε πολλές υποσχέσεις. Οι προσδοκίες, αξίζει να πούμε, δημιουργήθηκαν από τις εμφανίσεις του με την εθνική Νέων της Τσεχίας.

Ο συμπατριώτης του Γιακούμπ Βόιτα και συμπαίκτης του στις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας, Τόμας Βάγκνερ, είναι φορ περιοχής και ανήκει στην Πρίμπραμ. Είναι 20 ετών, αρκετά ψηλός (1,88), ενώ, πέρυσι, κι αυτός στην πρώτη χρονιά του ως επαγγελματίας, έπαιξε 18 παιχνίδια και πέτυχε 3 γκολ.

Τέλος, ο Σλοβάκος Ρόμπερτ Βαλέντα, που ανήκει στη Νίτρα, είναι 20 ετών, διεθνής με τη Νέων και την Ελπίδων της Σλοβακίας και είναι αρκετά ταχύς και ευέλικτος, ενώ παίζει δεξιά, στην επίθεση. Πέρυσι έπαιξε 28 αγώνες, εκ των οποίων στους 20 βασικός και σκόραρε τρεις φορές.

Εξάλλου, ο Γιόζεφ Μπουμπένκο αποφάσισε για τους πέντε παίκτες που δοκιμάζονταν στη Μίκρα. Από αυτούς συνεχίζουν -προς το παρόν- μόνο ο Ματσούκας και ο Ζαβαρίζε, ενώ απορρίφθηκαν και αναχώρησαν ο Ισπανός Ρομέρο, ο Ελληνοσουηδός Παππάς και ο Καμερουνέζος Ενγκαμπί.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπάμπα: «Πάντα βρισκόμαστε να κυνηγάμε στα ματς με την ΑΕΚ - MVP ο Κωνσταντέλιας»

Τα highlights από τη δραματική ήττα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο

Τσέριν: «Ντροπή αυτό που έγινε σήμερα - Να βγούμε δεύτεροι και να πάρουμε το Κύπελλο για να σώσουμε τη χρονιά»

Αθανασίου: «Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει πλέον να πάει στον τελικό του Κυπέλλου να παίξει για τη ζωή του»

Τσακίρης: «Από την ΑΕΚ εξαρτάται ο τίτλος, πρέπει να πάει χωρίς αύριο στον Ολυμπιακό - Ο ΠΑΟΚ βασικός ανταγωνιστής της»

Τέσσερις ομάδες με 70+ βαθμούς για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια στην Α' Εθνική

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο»

Πώς παίρνουν το πρωτάθλημα ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Τερίμ: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος, χάσαμε ένα τεράστιο πλεονέκτημα»

Μπουρλότο ξανά στο πρωτάθλημα: Παρέμεινε στην κορυφή η ΑΕΚ, ολοζώντανοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, νοκ-άουτ ο Παναθηναϊκός!