Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η Εθνική Ελλάδος βόλεϊ των ανδρών επικράτησε με 3-0 σετ της Αυστρίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λιγκ, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Γλυφάδας και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, βάζοντας έναν όμορφο επίλογο.

Ωραίο, από πλευράς θεάματος, ήταν το πρώτο σετ του αγώνα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο. Η Ελλάδα ήταν αυτή που μπήκε πιο ζεστά στο παιχνίδι, παίρνοντας το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7), αλλά οι Αυστριακοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των γηπεδούχων, να πάρουν προβάδισμα ακόμα και με τρεις πόντους (16 - 13).

Στη συνέχεια, οι νεαροί παίκτες του Γκόρντον Μέιφορθ κατάφεραν να πάρουν και πάλι κεφάλι και να το διατηρήσουν μέχρι το τέλος του σετ, με το τελικό 25-23 να διαμορφώνεται μετά από χαμένο σέρβις του Σνάϊντερ. "Καθοδηγητής" σ' αυτό το σετ ήταν ο αρχηγός της Εθνικής, Απόστολος Αρμενάκης, που στο σημερινό παιχνίδι πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής, σε αντίθεση με τους προηγούμενους τρεις αγώνες που διεξήχθησαν στη Γλυφάδα (δύο με Πορτογαλία κι ένας με Αυστρία), καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός ήθελε να δοκιμάσει περισσότερο τους πιο νέους.

Εύκολο έργο είχαν οι διεθνείς μας στο δεύτερο σετ. Το δυνατό σέρβις και η καλή υποδοχή ήταν τα στοιχεία που αποσυντόνισαν τους Αυστριακούς, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η ελληνική ομάδα και έφτασε τη διαφορά ακόμα και στο +6 (19-13). Έτσι, η συνέχεια του σετ είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Έλληνες να επικρατούν με 25-19 και να κάνουν το 2-0.

Σετ για γερά νεύρα ήταν το τρίτο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπήκε μουδιασμένα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Γουόρμ, κρατώντας... κεφάλι μέχρι και το 20-21. Στη συνέχεια, όλα άλλαξαν. Ο άσος του Ανδρέα Φράγκου έδωσε για πρώτη φορά στο σετ, το προβάδισμα στην Ελλάδα, ενώ με τις τελευταίες επιθετικές λύσεις να δίνονται από τον αρχηγό, Απόστολο Αρμενάκη, η Ελλάδα πήρε "καθαρή" νίκη με 3-0 σετ.

Τα σετ: 25-23, 25-19, 27-25.

ΕΛΛΑΔΑ (Μέιφορθ): Μηνούδης, Τζούριτς, Αρμενάκης, Πετρέας, Καρυπίδης, Κανέλλος, Πελεκούδας, Φράγκος, Εφραιμίδης, Τερζής, Αγγελόπουλος και λίμπερο ο Παπαδημητρίου


ΑΥΣΤΡΙΑ
(Γουόρμ): Σνάϊντερ, Βολφαρκστάτερ, Μπίντερ, Γκάβαν, Χίρτσι, Λάιμερ, Σας, Γκούτμαν, Ράιζερ, Φριχμπάουερ, Βέμπερ και λίμπερο ο Κρόις

Ρεπορτάζ: Έφη Χρυσανθοπούλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επαναπατρίζει την Ανθή Βασιλαντωνάκη με ηγεμονικό συμβόλαιο ο Πανιώνιος!

Έκλεισαν με νίκες τη regular season Παναθηναϊκός & Ολυμπιακός - Η βαθμολογία και τα ζευγάρια των playoffs

Volley League Γ - 22η αγωνιστική: Kρίσιμα ματς στην τελευταία αγωνιστική της regular season

Οι καλύτερες στιγμές από τη νίκη του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου

Η απονομή του Κυπέλλου Ελλάδας στον Παναθηναϊκό, με Αγραπιδάκη και Πρωτοψάλτη να σηκώνουν την κούπα!

Ανδρεόπουλος: «Έχουμε κάνει τα πάντα με τον Παναθηναϊκό, αλλά Κύπελλο δεν είχαμε - Αφιερωμένο στη Θύρα 13»!

Η ανάρτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα βόλεϊ

Η «Χρυσή Βίβλος» του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών: Έφτασε τις 7 κατακτήσεις ο Παναθηναϊκός!

O ατσάλινος Παναθηναϊκός το Κύπελλο με ανατροπή, ο Φλοίσβος το χειροκρότημα με την αξία του!

Παναθηναϊκός-Φλοίσβος: Τελικός στη Λάρισα με ξεκάθαρο φαβορί που πρέπει να... προσέχει!