Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Ντένις Ρόμενταλ. Οι «ερυθρόλευκοι» συμφώνησαν σε όλα με τον Δανό δεξιό εξτρέμ και αυτός αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ. Ο 32χρονος άσος, που αυτή την περίοδο κάνει διακοπές μετά τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, έμεινε ελεύθερος από τον Άγιαξ και παρά την πρόθεση του «Αίαντα» να ανανεώσουν τη συνεργασία τους, επέλεξε τους Πειραιώτες.
Ο Ρόμενταλ, που είναι 99 φορές διεθνής έχοντας πετύχει και 17 γκολ, έχει κάνει σημαντική καριέρα σε Αϊντχόφεν, Τσάρλτον και Άγιαξ (μεταξύ άλλων), ενώ την περασμένη περίοδο είχε 6 γκολ σε 28 συμμετοχές στο ολλανδικό πρωτάθλημα και δύο τέρματα σε 9 εμφανίσεις στο Europa League.
«Κλείνει» και Χολέμπας
Ακόμη μία μεταγραφή ετοιμάζει ο Ολυμπιακός. Αυτή τη φορά για το αριστερό άκρο, όπου μετά την αποχώρηση των Λεονάρντο, Ντομί και Πάντου, έχει απομείνει μόνο ο Ραούλ Μπράβο. Πρόκειται για τον Χοσέ Χολέμπας, τον 26χρονο Γερμανό αριστερό μπακ-χαφ που ανήκει (έχει συμβόλαιο ως το 2011) στη Μόναχο 1860 και ο Έβαλντ Λίνεν γνωρίζει άριστα από τη συνεργασία τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες με τον ποδοσφαιριστή που την περασμένη περίοδο είχε 31 συμμετοχές και 4 γκολ στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.
«Ανοιχτό» του Καμορανέζι
Η επικείμενη μεταγραφή Ρόμενταλ δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός έπαψε να ασχολείται με τον Μάουρο Καμορανέζι. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος την Κυριακή, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συμφωνήσει σε όλα με τη Γιουβέντους για τον 33χρονο εξτρέμ και απομένει να πει και ο ίδιος το «ναι» για να μετακομίσει στην Ελλάδα.
Παίρνουν σειρά κι άλλοι
Σειρά θα πάρει η απόκτηση αριστερού εξτρέμ και μεσοαμυντικού. Ο Νενέ όλα δείχνουν πως καταλήγει στην Παρί Σεν Ζερμέν και οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους και να αναζητήσουν νέους στόχους για τη θέση. Όσο για τον κεντρικό μέσο, η διαφορά με την Οσασούνα και τον Νεκουνάμ δεν έχει καλυφθεί, ενώ εξετάζονται κι άλλες λύσεις. Φήμες θέλουν τον Έβαλντ Λίνεν να έχει ζητήσει να γίνει μία ακόμη προσπάθεια απόκτησης του Μπενάρ Κουμόρτζι από τον Πανιώνιο.
Επέστρεψε η αποστολή
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε στην Αθήνα μετά από 17 ημέρες προετοιμασίας στο Μόναχο, χωρίς τον Έβαλντ Λίνεν και τους Κώστα Μήτρογλου και Ντένις Επστάιν, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το κυριακάτικο ρεπό για να δουν συγγενικά τους πρόσωπα στη Γερμανία. Οι προπονήσεις θα αρχίσουν στου Ρέντη τη Δευτέρα, καθώς πλέον άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο αγώνα με την Μπέσα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.
Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από τον Τάσο Μητρόπουλο στους παίκτες, αρχηγοί την ερχόμενη περίοδο θα είναι οι Αντώνης Νικοπολίδης, Ντουντού και Βασίλης Τοροσίδης.