Μάλλον τα κρατούσε πολύ καιρό μέσα του ο Γιόσι Μπεναγιούν, αλλά έφτασε πλέον η στιγμή να μιλήσει έξω από τα δόντια. Η απόφασή του να μετακομίσει από τη Λίβερπουλ στην Τσέλσι ξένισε αρκετούς και δημιούργησε πολλά ερωτήματα. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός μίλησε για όλους και για όλα και κατέδειξε δίχως αναστολές την μοναδική αιτία της αποχώρησής του από το Άνφιλντ. Τον Ράφα Μπενίτεθ.

Η ομιλία του Μπεναγιούν έδειχνε να μην έχει τέλος και τα γεγονότα έμπαιναν ανά χρονολογική σειρά από μόνα τους το ένα πίσω από το άλλο συνθέτοντας πλήρως το παζλ της ιστορίας. Οπότε δεν χρειάζεται να τον διακόπτουμε με επεξηγήσεις και παρενθέσεις. Απλά απολαύστε τον.

«Όλοι με ρωτάνε γιατί έφυγα. Ο μοναδικός λόγος είναι ο Ράφα Μπενίτεθ. Είχα έρθει σε συμφωνία με την Τσέλσι πριν προσλάβει η ομάδα τον Ρόι Χότζον. Θέλω οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ να μάθουν την αλήθεια και να καταλάβουν ότι είχα πάρεις την απόφασή μου αρκετό καιρό νωρίτερα εξαιτίας του Μπενίτεθ. Ποτέ δε μου φέρθηκε με τον σεβασμό που άξιζα. Ακόμη κι αν έπαιζα καλά δε μου είπε ποτέ ένα μπράβο. Πετύχαινα γκολ και ήξερα ότι στο επόμενο παιχνίδι θα βρισκόμουν και πάλι στον πάγκο. Και όταν οι φίλαθλοι φώναζαν το όνομά μου επειδή ήθελαν να παίξω, αυτός μου έλεγε ότι δεν καταλάβαινε γιατί το έκαναν αυτό.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα άσχημης συμπεριφοράς απέναντί μου. Σε δύο περιπτώσεις την περασμένη σεζόν, με τη Φούλαμ και τη Λυόν, το κοινό τον γιουχάρισε την ώρα που με έβγαζε αλλαγή. Έβλεπαν ότι έπαιζα καλά, αλλά ο Μπενίτεθ μου είπε ότι πραγματικά απόρησε γιατί δεν ήμουν καθόλου καλός. Μια άλλη φορά εναντίον της Μπέρμιγχαμ και ενώ είχε έναν ολόκληρο μήνα να με ξεκινήσει βασικό, αποφάσισε να το κάνει και δε μου είπε τίποτα παρά μόνο δύο ώρες πριν τη σέντρα. Προσπάθησε να μου καταστρέψει την αυτοπεποίθηση. Δεν φέρεσαι έτσι σε έναν ποδοσφαιριστή και έχεις μετά και την απαίτηση να αποδίδει καλά.

Δε θέλω να μιλήσω σαν συνήγορος άλλων ποδοσφαιριστών αλλά όλοι ξέρουν τι έγινε με τον Άλμπερτ Ριέρα και τον Τσάμπι Αλόνσο. Το ίδιο που έγινε και με εμένα. Ο Μπενίτεθ προσπάθησε να μας ρίξει ψυχολογικά.

Μία μέρα πριν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με τη Χαλ, ο Μπενίτεθ με φώναξε στην άκρη μετά την προπόνηση και μου είπε: ‘Δεν θα είσαι στην αποστολή για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ευχαριστούμε για τα τρία χρόνια προσφοράς σου στο σύλλογο. Τώρα μπορείς να φωνάξεις τον μάνατζέρ σου για να διαπραγματευτείς με άλλη ομάδα’.
Τότε μου έκανε και η Τσέλσι την πρόταση και συμφώνησα πριν φύγει ο Μπενίτεθ. Ήθελα να φύγω μακριά του. Πολλοί από την ομάδα προσπάθησαν να με μεταπείσουν, αλλά είχα πάρει τις αποφάσεις μου. Δεν ήθελα να απορρίψω έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως η Τσέλσι και ενώ είχα δώσει ήδη το λόγο μου. Δεν μπορούσα να ρισκάρω και να περιμένω να δω αν θα φύγει ή όχι ο Μπενίτεθ. Από τη διοίκηση μου είπαν ότι ξέρουν το λόγο που φεύγω και ότι ήθελαν να κάνω λίγη υπομονή κι αν τελικά κρατούσαν τον Μπενίτεθ θα μου έδιναν άδεια να φύγω όποτε ήθελα.

Πάντως είναι πολύ καλή επιλογή για την ομάδα που τον έδιωξαν. Όλοι πλέον εκεί θα είναι πιο χαρούμενοι και ο Ρόι Χότζον θα βοηθήσει πολύ. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα που μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω για μια τόσο μεγάλη ομάδα μπροστά σε ένα φανταστικό κοινό και απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Ευχαριστώ!».


Επιμέλεια: Άκης Βαΐου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube