Η Εθνική Νέων Ανδρών έριξε στο καναβάτσο και την «οικοδέσποινα» του φετινού Ευρωμπάσκετ Κροατία καθώς επικράτησε στον ημιτελικό με 71-56 και πλέον έχει ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Κορυφαίος για την ομάδα του Κώστα Μίσσα ο Νίκος Παππάς. Αντίπαλος μας στον αυριανό (22:15) μεγάλο τελικό η Γαλλία που επικράτησε με 86-83 της Ισπανίας.

Το ξεκίνημα της Εθνικής μας ήταν και πάλι, όπως και στο χθεσινό ματς με τους Ρώσους, νωχελικό. Οι Κροάτες το εκμεταλλεύτηκαν αυτό και προηγήθηκαν με 11-7 στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με τους «οικοδεσπότες» να προηγούνται 19-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, όλα άλλαξαν. Και αυτό γιατί οι παίκτες του Κώστα Μίσσα άρχισαν να παίζουν καταπληκτική άμυνα, ο Νίκος Παππάς έδινε τον ρυθμό στην επίθεση και έτσι με επιμέρους σκορ 12-2, η Εθνική μας πέρασε μπροστά με 28-21. Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα και του τρίτου δεκαλέπτου για την παρέα του Νίκου Παππά. Στο πρώτο τρίλεπτο με επιμέρους σκορ 9-3, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (41-30). Η Εθνική μας συνέχισε να παίζει εξαιρετική άμυνα και να διατηρεί την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (49-37), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι διεθνείς μας διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, παρά την προσπάθεια αντεπίθεσης των Κροατών οι οποίοι μείωσαν σε 49-44, αλλά μέχρις εκεί. Το τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στους παίκτες του Κώστα Μίσσα και η νίκη-πρόκριση στον τελικό ήρθε σχετικά εύκολα.

Δεκάλεπτα: 16-19, 32-27, 53-44, 71-56

Εθνική Ελλάδος (Μίσσας): Γεωργάκης 2, Β. Μάντζαρης 11, Παπανικολάου 14, Σλούκας 7, Γιάνκοβιτς, Παππάς 23, Κασελάκης 5, Σαρικόπουλος 8.

Κροατία: Ντοσέν 2, Ραντόσεβιτς 6, Μπιλίνοβατς 5, Ντέλας 13, Ράμλιακ 6, Πρόστραν 5, Μπατούρ 11, Πλάνινιτς 4, Μπούτορατς 2, Ζούμπτσιτς 2.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube