Δεύτερη εφηβεία φαίνεται πως περνάει ο Έντουιν φαν ντερ Σαρ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σε αυτό καταλυτικό ρόλο έχουν παίξει οι νεαροί ποδοσφαιριστές των "κόκκινων διαβόλων" που με τον τρόπο τους βοηθούν τον βετεράνο τερματοφύλακα να παραμένει ακμαίος και να "διψάει" για τίτλους. Σε αυτούς στηρίζεται ο 40χρονος γκολκίπερ, παίρνοντας λίγη από την ζωντάνια τους για να βγάλει και την επόμενη σεζόν με την άνεση…εφήβου που τελείωσε την προηγούμενη.

Με τους περισσότερους από τους αστέρες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχουν μείνει πίσω -είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω παρατεταμένης άδειας εξαιτίας της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο- οι πρωταγωνιστές της προετοιμασίας είναι οι νεαροί παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όπως ο Ντάνι Γουέλμπεκ, ο Φεντερίκο Μακέντα, ο Τζόνι Έβανς και ο Ντάρον Γκίμπσον.

Ο τρόπος ζωής τους, τα μουσικά τους γούστα και τα αστεία που είναι μέρος της καθημερινότητας τους έχουν αφήσει άναυδο τον φαν ντερ Σαρ που αισθάνεται πως περνάει δεύτερη… εφηβεία μαζί τους: «Οι περισσότεροι έχουν τα μισά μου χρόνια και αυτό είναι λίγο περίεργο μερικές φορές. Μιλούν για πράγματα που εγώ ακούω για πρώτη φορά, ακούνε διαφορετική μουσική που δεν την αναγνωρίζω. Όλα αυτά με βοηθούν να παραμείνω νέος και πιστεύω πως αυτοί οι παίκτες θα μας φέρουν πίσω τον τίτλο που χάσαμε πέρυσι από την Τσέλσι».


Ο ίδιος ο φαν ντερ Σαρ δηλώνει πως δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να είναι ακόμα παίκτης της Γιουνάιτεντ αφού: «Ήρθα στα 34 μου στην ομάδα και νόμιζα πως θα έμενα εδώ για δύο χρόνια και μετά θα έκανα κάτι άλλο. Ήθελα να προσπαθήσω να κατακτήσω το πρωτάθλημα και να τελειώσω την καριέρα μου στον Άγιαξ, ακόμα όμως είμαι εδώ και στην ηλικία που είμαι, είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ και κάνω καλά την δουλειά μου. Είμαι τυχερός που δεν είχα σοβαρούς τραυματισμούς τα τελευταία χρονιά αλλά και εγώ προσέχω τι τρώω, τι πίνω πως προπονούμαι και ψυχικά είμαι ακόμα ακμαίος. Διψάω ακόμα για τίτλους και θέλω να παραμείνω στην κορυφή», τόνισε ο Ολλανδός τερματοφύλακας.

Για το τέλος της καριέρας του ο 40χρονος γκολκίπερ δηλώνει πως : «Μιλάω με τον Σερ Άλεξ και έχει αφήσει πάνω μου την απόφαση. Δεν θέλω να καταντήσω γελοίος όταν έρθει η ώρα θα το καταλάβω και θα το πω πρώτα από όλους στον προπονητή μου».

Επιμέλεια:Κώστας Πασχαλίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Ο Τονάλι θέλει να μείνει Αγγλία με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ να μονομαχούν για χάρη του»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εξετάζεται ο Ιραόλα, παραμένει πιθανότερο το σενάριο παραμονής του Κάρικ

«Η Άρσεναλ προγραμματίζει πωλήσεις ώστε να μαζέψει χρήματα για την αγορά του Άλβαρες από την Ατλέτικο»

Αυτό το… δικό της παιδί, δεν έπρεπε να χαθεί: Η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την ανανέωση με τον Μέινου!

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Άσλεϊ Γιανγκ

Σοκαριστική ατυχία: Επέστρεψε από χιαστό και το έπαθε ξανά μέσα σε 10 λεπτά αγώνα!

Κάθεσαι, απολαμβάνεις 6 λεπτά και ψηφίζεις το καλύτερο γκολ του με τη φανέλα της Λίβερπουλ!

Υποβιβασμός και αλλαγή προπονητή στην Μπέρνλι, τέσσερα ματς πριν το φινάλε της σεζόν

Η Λίβερπουλ θα αποχαιρετήσει τον θρύλο της στο «Άνφιλντ»: Τα δεδομένα για τον τραυματισμό του Σαλάχ

Ποινή αποκλεισμού τεσσάρων ετών από την FA στον Μούντρικ για παράβαση των κανόνων περί ντόπινγκ