Ο Κώστας Μπανιώτης είναι ένας ακόμα Έλληνας αθλητής που θα συμμετάσχει στον τελικό του αγωνίσματός του, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, αφού κατάφερε να περάσει τα 2.26 στα προκριματικά και να πάρει το «εισιτήριο».

Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει μερικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τον άλτη από την Κομοτηνή.

Ο Κώστας Μπανιώτης γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 1986 στην Κομοτηνή, όπου και έζησε μέχρι το 2005. Έκτοτε είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης. Είναι αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής και προπονητής του είναι ο Γιώργος Τσούγκος.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του, μέχρι στιγμής, είναι η κατάληψη της 6ης θέσης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 2009 με επίδοση 2,29. Η επίδοση αυτή, μάλιστα, αποτελεί την καλύτερη προσωπική επίδοση του Μπανιώτη και τη 2η καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Ωστόσο, είχε καταφέρει να ξεχωρίσει νωρίτερα, όταν το 2007 κατετάγη 12ος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων κάτω των 23 ετών με άλμα 2.14 μ. Επίσης, ήταν πρωταθλητής Ελλάδας τις χρονιές 2007 και 2008.

Έχει λάβει μέρος στις εξής αθλητικές διοργανώσεις:

- στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008
- στο Πανευρωπαϊκό Κύπελό (Βruno Ζauli) του 2007 στην Annecy
- στο Πανευρωπαϊκό Κύπελό (Βruno Ζauli) του 2008 στο Μόναχο
- στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (πρώην Πανευρωπαϊκό Κύπελό) του 2009 στη Leiria
- στους Μεσογειακούς Αγώνες της Pescara το 2009 όπου κατέκτησε και το ασημένιο μετάλιο



Περίπου ένα μήνα πριν, είχε μιλήσει στην εφημερίδα «Sportday» για τη συμμετοχή του στους Ευρωπαϊκούς της Βαρκελώνης και είχε τονίσει: «Είναι ένα πολύ ωραίο γήπεδο και ιστορικό για μας τους Έλληνες, λόγω του χρυσού μεταλλίου που πήρε το 1992 στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Βούλα Πατουλίδου».

Όσον αφορά τις επιδόσεις που θα «παίξουν» στον τελικό, είχε πει: «Νομίζω ότι τα μετάλλια θα κριθούν πιο πάνω από τα 2.32, κοντά στα 2.35. Με ένα άλμα στα 2.30 μπορώ να εξασφαλίσω την πρόκριση από τον προκριματικό στον τελικό».

Επιμέλεια: Έφη Χρυσανθοπούλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube