Είναι γεγονός! Ο Γιάννης Καλαμπόκης είναι και με τη «βούλα» παίκτης του Ίκαρου Καλλιθέας. Ο διεθνής γκαρντ θα φοράει τη φανέλα των «νεοφώτιστων» μέχρι και το καλοκαίρι του 2012 και αναμένεται να προσδώσει κύρος στην περιφέρεια της νέας του ομάδας.
Η είδηση είχε διαρρεύσει από την Πέμπτη στον ελληνικό Τύπο, ωστόσο δεν ήταν ακόμα επίσημο πως ο παίκτης θα έκλεινε στον σύλλογο της Καλλιθέας. Η επισημοποίηση της συμφωνίας έγινε γνωστή στα γραφεία της ομάδας, το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου εκτός του παίκτη έδωσαν το «παρών» και ο προπονητής Άρης Λυκογιάννης, αλλά και ο πρόεδρος του Ίκαρου, Δημήτρης Αγγελόπουλος.
Ο 32χρονος άσος φάνηκε πραγματικά χαρούμενος με τη συμφωνία, όπως άλλωστε έδειξαν και οι δηλώσεις του: «Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος από αυτή την εξέλιξη. Από τη πρώτη στιγμή είδα πως οι άνθρωποι του Ικάρου ήταν πολύ σοβαροί κι ειλικρινείς απέναντι μου. Παράλληλα η πρόταση που μου έγινε ήταν πολύ καλή και σε συνδυασμό με την ανοδική πορεία που έχει η ομάδα τα τελευταία χρόνια, έκρινα πως θα ενταχθώ σε μια εξαιρετική κατάσταση. Είναι ένας σύλλογος που κάνει σταθερά βήματα προς τα πάνω και το μομέντουμ ήταν το κατάλληλο για να έρθω. Ο Ίκαρος με τον τρόπο που δουλεύει και με την ραγδαία εξέλιξη έχει καταφέρει να κάνει αίσθηση στο χώρο του μπάσκετ του και πιστεύω πως μπορούμε και στην Α1 να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Παροτρύνω μάλιστα κάθε παίκτη που θέλει να ενταχθεί σε ένα υγιές και άκρως μπασκετικό περιβάλλον, να έρθει στον Ίκαρο», τα όσα ανέφερε ο πρώην πλέον παίκτης του Πανιωνίου.
Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς