Ο Αρσέν Βενγκέρ πιστεύει πως τα μέτρα που θα ισχύσουν από την νέα αγωνιστική περίοδο θα αποδειχθούν καταστροφικά τόσο για το ποδόσφαιρο όσο και για τους παίκτες.

Οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν πως οι ομάδες θα έχουν ρόστερ 25 παικτών όχι παραπάνω οι οκτώ εκ των οποίων πρέπει να είναι «γηγενείς».

Ο Αλσατός τεχνικός της Άρσεναλ δεν επικροτεί σε καμία περίπτωση το... νέο καθεστώς: «Μπορώ να πω πως δεν είμαι οπαδός των νέων μέτρων, διότι πρώτον θα αφήσει πολλούς παίκτες χωρίς ομάδα. Δεύτερον θα βάλει τις ομάδες σε δύσκολη θέση καθώς στην περίπτωση που θα θέλει ένας σύλλογος να αποκτήσει ένα ποδοσφαιριστή θα αναγκάζεται να διώχνει κάποιον άλλο προκειμένου να αδειάσει θέση στο ρόστερ».

Ο Βενγκέρ κοιτάζει βαθύτερα τις νέες συνθήκες που υπάρχουν στο άθλημα και αντιλαμβάνεται πως: « Με αυτά τα μέτρα θα πρέπει να σκεφτόμαστε πλέον εκτός από το κόστος μιας μεταγραφής και τα χρήματα που θα αναγκαζόμαστε να δώσουμε ως αποζημίωση στο ποδοσφαιριστή που θα αποδεσμεύουμε. Είναι μια καταστροφική απόφαση για τις ομάδες και τους παίκτες. Απορώ πως συμφώνησε το Σωματείο των ποδοσφαιριστών με αυτή την απόφαση».

Επιμέλεια: Κώστας Πασχαλίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube