Την ήττα με σκορ 3-2 από την Τσίβας Γουαδαλαχάρα γνώρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε φιλικό αγώνα για τα εγκαίνια του νέου σταδίου της μεξικάνικης ομάδας. Μεγάλο κέρδος των «κόκκινων διαβόλων» ο «δαιμόνιος» Χαβιέ Ερνάντες για την μεταγραφή του οποίου κανονίστηκε η εν λόγω αναμέτρηση με την πρώην και την νυν ομάδα του.

Ο νεαρός επιθετικός αγωνίστηκε και με τους δύο συλλόγους από έναν ημίχρονο, αλλά τα δίχτυα τα βρήκε μόνο στο πρώτο μέρος με τη φανέλα της Τσίβας. Ήταν μόλις στο 8ο λεπτό όταν με ένα αριστερό σουτ τρύπησε τον Τόμας Κιούστσακ και έκανε το 1-0. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα στο κέντρο της άμυνας της Γιουνάιτεντ, ο Κρις Σμόλινγκ ισοφάρισε μόλις 3 λεπτά αργότερα με κεφαλιά από κόρνερ. Το κοινό ήταν ιδιαίτερα ένθερμο και ώθησε τους γηπεδούχους να ανεβάσουν την πίεση, κάτι που απέφερε καρπούς στο 38΄ όταν ο Μπαουτίστα έβαλε την ομάδα του μπροστά με 2-1. Ο καλός ρυθμός συνεχίστηκε μέχρι και στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ερνάντες να ντύνεται «διάβολος» και να έχει την ίδια καλή απόδοση, όμως αυτή τη φορά χωρίς κάποιο τέρμα. Ο Ρεϊνόσο ήταν ο αυτός που έκανε το 3-1 στο 58ο λεπτό και ανάγκασε τη Γιουνάιτεντ να κυνηγήσει πιο επιτακτικά ένα γκολ. Αυτό ήρθε τελικά στο 79’ με τον Νάνι να μειώνει με κοντινό σουτ σε 3-2 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.


Επιμέλεια: Άκης Βαΐου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube