Παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ακτής Ελεφαντοστού αποτελεί ο Σβεν Γκόραν Έρικσον. Ο Σουηδός τεχνικός και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της αφρικανικής χώρας, αν και είχαν την καλή θέληση να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, δεν τα βρήκαν στο οικονομικό σκέλος και οι διαπραγματεύσεις δεν καρποφόρησαν.

«Πράγματι, ο Έρικσον δεν θα είναι ο τεχνικός των Ελεφάντων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ακτής Ελεφαντοστού, Σόρι Ντιαμπατέ, επιβεβαιώνοντας πως ο 62χρονος προπονητής αποχωρεί.

«Ήταν η πρώτη μας επιλογή, αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν καρποφόρησαν. Παρά την καλή θέληση και από τις δυο πλευρές, το πρόβλημα των απολαβών του δεν μπόρεσε να λυθεί», συμπλήρωσε ο Ντιαμπατέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ΠΟΤΕ δεν επιβεβαιώθηκε (ή δημοσιεύτηκε) το ποσό που έλαβε ο Έρικσον για να αναλάβει την Ακτή Ελεφαντοστού και να την «οδηγήσει» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Ο αντικαταστάτης του Σουηδού θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες και πριν το φιλικό με την Ιταλία στο Λονδίνο, στις 10 Αυγούστου.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube