Χαμηλούς τόνους προτίμησε να κρατήσει στη συνέντευξη Τύπου ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ενόψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου». Ο Ιταλός τεχνικός, δεν έκρυψε πως η ομάδα του θα έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στους «Καταλανούς», χωρίς ωστόσο να θεωρεί ανέφικτο ένα θετικό αποτέλεσμα. «Οι παίκτες μου θα έχουν νοοτροπία νικητή», τόνισε ο 52χρονος προπονητής των «πρασίνων», δίνοντας το «σύνθημα» στους ποδοσφαιριστές του να κοιτάξουν τους Ισπανούς στα «μάτια». «Καλή ομάδα» χαρακτήρισε τους «πράσινους» ο Φρανκ Ράικαρντ στη συνέντευξη Τύπου.Διάψευση του Χαραλαμπίδη περί «ψυχρής σχέσης» του με τον Μαλεζάνι. Διαιτητής του αγώνα ο Ολλανδός Ρενέ Τέμινκ.

Δυσμενής η προϊστορία για τον ΠΑΟ. Το Βέρντερ-Ουντινέζε ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας.

«Θα μπούμε για να χτυπήσουμε το ματς», τόνισε ο Μαλεζάνι ερωτηθείς σε μια πιθανή ήττα του Παναθηναϊκού και συνέχισε: «Θα επιδιώξουμε τη νίκη κι αυτή είναι η νοοτροπία που θέλω να καλλιεργήσω στην ομάδα. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι, αλλά ακόμη κι αν δεν έλθει το αποτέλεσμα που θέλουμε, υπάρχει χρόνος για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία».

Στο πως «βλέπει» το παιχνίδι και το τι θα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός ανέφερε: «Στόχος μας είναι να τα δώσουμε όλα. Αύριο στο γήπεδο θα είμαστε 11 εναντίον 11. Παίζοντας εναντίον μιας από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη όσο το δυνατόν περισσότερο και να είμαστε ακριβείς. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτήν την κόντρα και το ηθικό στην ομάδα βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Αναφερόμενος στον τρόπο παιχνιδιού των «πρασίνων» ήταν συγκεκριμένος:«Όσον αφορά στην άμυνα, θα πρέπει να είμαστε δυνατοί. Είναι αναγκαίο όμως να επιτεθούμε έξυπνα. Πολλά γκολ στο ποδόσφαιρο μπαίνουν επειδή μία καλή προσπάθεια δεν ολοκληρώνεται και ο αντίπαλος το εκμεταλλεύεται».

Ο Μαλεζάνι, κράτησε «κλειστά τα χαρτιά» του για το αν θα χρησιμοποιήσει δύο επιθετικούς, ή θα παίξει με ένα όπως στο Ούντινε:«Δεν θέλω να συγκρίνω το παιχνίδι της Τετάρτης με αυτό απέναντι στην Ουντινέζε. Έχουμε πλάνο και δεν είναι σημαντικό να πούμε το αν θα παίξουμε με δύο, τρεις ή τέσσερις επιθετικούς».

Τέλος, δεν άφησε ασχολίαστο το ερώτημα ότι όσα αουτσάιντερ παρουσιάζονται παθητικά, συνήθως φεύγουν με το κεφάλι «σκυφτό»:«Γνωρίζω πως ο Παναθηναϊκός είχε παίξει πριν μερικά χρόνια με τη Μπαρτσελόνα και είχε επιτεθεί στο εκτός έδρας ματς. Δε μπορώ να πω πως κάποιος προπονητής παρατάσσει την ομάδα του μόνο για να αμύνεται. Πολλές φορές όμως ένα ματς δεν πηγαίνει βάσει της στρατηγικής που έχει χαράξει ένας προπονητής και οι παίκτες του».

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Με όλα τους τα αστέρια: Οι ενδεκάδες στο Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου

Τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να είναι ισχυρή στα playoffs του Champions League - Tα σενάρια σε Ουγγαρία, Αυστρία, Σκωτία

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου: Τι συμβαίνει όταν… συγκρούονται δυο υπερομάδες;

Ο Μάκελι διαιτητής στον πρώτο ημιτελικό Ατλέτικο-Άρσεναλ

Επιβλήθηκε ποινή έξι αναμετρήσεων στον Πρεστιάνι λόγω ομοφοβικής επίθεσης στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης

Sold out σε λίγες ώρες ο πρώτος ημιτελικός Ατλέτικο-Άρσεναλ για το Champions League!

Το ειρωνικό χειροκρότημα του Βινίσιους και οι αποδέκτες του μετά τον αποκλεισμό της Ρεάλ

Από τη βραδιά που το πανηγύριζε πιτσιρικάς στον καναπέ, ο Τζουλιάνο Σιμεόνε τώρα θα παλέψει κόντρα στην Άρσεναλ!

Ράμος για Καμαβινγκά: «Είμαι απογοητευμένος, μπήκε για να αλλάξει το ματς και πήρε ανόητη κόκκινη»!

Στην κορυφή του UEFA Ranking η Μπάγερν - 34ος ο Ολυμπιακός, πού βρίσκονται ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ!