Μια από τις αγαπημένες συνήθειες του Αρσέν Βεγκέρ είναι να ανακαλύπτει… ταλεντάκια και να τα ρίχνει σε βαθιά νερά. Στις δυνατότητες του Τζακ Γουίλσιρ πίστεψε ο Γάλλος προπονητής και τον έβαλε στη μεσαία γραμμή των «Κανονιέρηδων» στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, κόντρα στη Λίβερπουλ (1-1).

Σύμφωνα με τον Βενγκέρ, αν μια ομάδα είναι καλά ισορροπημένη όσον αφορά την εμπειρία και τις ικανότητες, τότε η συμμετοχή ενός 18χρονου δεν μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα και στην πραγματικότητα ο νεαρός Άγγλος ικανοποίησε τον τεχνικό των Λονδρέζων, παίζοντας πολύ καλά απέναντι από τους Τζέραρντ και Μασεράνο.

«Ο Τζακ είναι έτοιμος να παλέψει για μια θέση, είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο. Ωστόσο, αν θέλεις να κερδίσεις το πρωτάθλημα θα πρέπει να συνδυάζεις εμπειρία και ποιότητα. Πρέπει να καταλάβετε ότι βρισκόμαστε σε μια χώρα που είναι δύσκολο να παίζουν νέοι παίκτες πολύ τακτικά», ήταν τα λόγια του Βενγκέρ.

Ο 18χρονος μέσος βρίσκεται στην Άρσεναλ από το 2008, ενώ την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε δανεικός στην Μπόλτον.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube