Ένας Καναδάς αποφασισμένος να ξεπλύνει τη ντροπή από το -74 από την Ελλάδα, πραγματοποίησε «αέρινη» εμφάνιση απέναντι στη Σερβία και έκανε την έκπληξη στη δεύτερη ημέρα του τουρνουά «Ακρόπολις-Eurobank» νικώντας με 62-58 Κορυφαίος ο Ντέναμ Μπράουν με 22 για τους νικητές, αγνώριστοι οι «πλάβι», που ξύπνησαν πολύ αργά και είχαν στα ρηχά Κέσελι, Τέπιτς και Τεόντοσιτς.

Ο αγώνας...

Όσοι περίμεναν να δουν τη Σερβία να κάνει περίπατο αντίστοιχο με τον ελληνικό της Τρίτης απέναντι στον Καναδά, διαψεύστηκαν. Η ομάδα του Λίο Ράουτινς παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη, προφανώς έχοντας ξεπεράσει το τζετ λαγκ και τις παρενέργειές του, και δικαιολόγησε τη φήμη της ομάδας που προ ημερών είχε νικήσει δις τη Γαλλία. Ο Άντι Ράουτινς, εσχάτως παίκτης των Νικς, μπορεί να απουσίαζε και πάλι, αλλά ο Ντέναμ Μπράουν με 17 πόντους στο πρώτο μέρος έδειχνε το δρόμο στους υπόλοιπους.

Οι Βορειοαμερικανοί ήταν εξαρχής κοντά στο σκορ, προσπέρασαν με 9-7 και παρότι ένα προσωρινό ξέσπασμα έφερε τους «πλάβι» στο +6 (15-21), αντέδρασαν άμεσα και έκλεισαν το πρώτο μέρος με διαφορά επτά πόντων, 32-27. Την ίδια ώρα οι δευτεραθλητές Ευρώπης παρουσίαζαν το ράθυμο πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με τη Σλοβενία, παρά τις φωνές του Ντούσαν Ίβκοβιτς (τα άκουσε για τα καλά και ο Μάρκο Κέσελι).

Οι Καναδοί δεν περιορίστηκαν στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, θαρρείς και ήθελαν να ξεπλύνουν την ντροπή του -74. Κρατώντας τη Σερβία χωρίς πόντο για τέσσερα και πλέον λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο και κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 53-29. Λίγα λεπτά... σοβαρότητας επέτρεψαν στους «πλάβι» να πλησιάσουν στο -18 (56-38) με τη λήξη της περιόδου και στο -12 στα μέσα της τέταρτης (58-46). Όμως η διάθεση εμφανίστηκε καθυστερημένα για τη Σερβία και ο Καναδάς, έστω κι αν πανικοβλήθηκε από την αντεπίθεση των τελευταίων λεπτών και τη μείωση του σκορ μέχρι το -4 (62-58), έφτασε στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 10-12, 34-27, 56-38, 62-58.

Καναδάς: Άντερσον 6, Κέπκεϊ, Μπελ 3, Μπάκνορ, Μπράουν 22, Φαμουτίμι, Ντούρνκαμπ 2, Σέικρ 3, Σέπερντ 10, Κένταλ 8, Άντονι 5, Όλινικ 3.

Σερβία: Τέπιτς, Μιλοσάβλιεβιτς 2, Πάουνιτς 4, Μάρκοβιτς 10, Σαβάνοβιτς 4, Ραντούλιτσα 8, Πέροβιτς 6, Βελίτσκοβιτς 9, Μάτσβαν 5, Κέσελι 8, Τεόντοσιτς 2, Ράσιτς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube