Tον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τα δύο παιδιά-θαύματα της Σάντος, Νεϊμάρ και Γκάνσο. Ο ηγέτης της νοτιοαμερικάνικης χώρας έδωσε συγχαρητήρια στη Σάντος που κατάφερε να διατηρήσει στις τάξεις της τα δύο αστέρια της, τους οποίους χαρακτήρισε ασυνήθιστους.

Στη συνάντηση έδωσε το παρών και ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομάδας Λουίς Άλβαρο ντε Ολιβέιρα Ριμπέιρο.
Η Σάντος αρνήθηκε πρόταση της Τσέλσι ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Οι «μπλε» ήταν έτοιμοι να προσφέρουν στη βραζιλιάνικη ομάδα 30 εκατομμύρια ευρώ, όμως η διοίκηση της «Πέισε» ενοχλήθηκε που άνθρωποι της αγγλικής ομάδας συναντήθηκαν με τον παίκτη χωρίς να έχει δεχτεί η ίδια την πρόταση των Λονδρέζων. Ο Λούλα χαρακτήρισε θαρραλέα και άξια προς μίμηση τη στάση της Σάντος.

«Ήταν μια θαρραλέα αντιμετώπιση από τη διοίκηση της Σάντος. Πάλεψε για να μείνουν στην ομάδα γιατί είναι δύο ασυνήθιστα παιδιά. Ήταν ένα μάθημα που παρέδωσε η Σάντος και ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλοι», ανέφερε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος.

Η ρήτρα του Νεϊμάρ ανερχόταν στα 35 εκατομμύρια ευρώ λεφτά που ήταν κοντά σε αυτά που έδινε η Τσέλσι και που πιθανόν να έδινε στον βραζιλιάνικο σύλλογο. Ο ποδοσφαιριστής όμως προτίμησε να δεχτεί την πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του που του πρόσφερε η Σάντος από το να μετακομίσει στην Αγγλία.

Μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έδειξαν ενδιαφέρον και για την απόκτηση του Πάουλο Ενρίκε «Γκάνσο», αλλά η Σάντος δεν ήθελε να πουλήσει τον ταλαντούχο επιθετικό μέσο ο οποίος έχει ρήτρα αποδέσμευσης 50 εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιό του.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας είναι γνωστός φίλαθλος της Κορίνθιανς και έδωσε το λόγο του ότι στις 24 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στο Βίλα Μπελμίρο (έδρα της Σάντος) ,για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση ανάμεσα στη Σάντος και την αγαπημένη του ομάδα.

Επιμέλεια: Tάσος Χαλκιόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Προπονητής Μαρόκου: «Ο Μπραχίμ Ντίας επηρεάστηκε από την ντροπιαστική κίνηση του προπονητή της Σενεγάλης»

Απίθανη στιγμή: Ο Μανέ συνειδητοποιεί ότι του έπαιρνε συνέντευξη ο Άμραμπατ!

Μεντί: «Ας είμαστε σοβαροί, δεν έχασε επίτηδες το πέναλτι ο Μπραχίμ Ντίας»

Μαροκινοί δημοσιογράφοι υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες τον προπονητή της Σενεγάλης στη συνέντευξη Τύπου!

«Η Σενεγάλη έσωσε το αφρικανικό ποδόσφαιρο από τη διαφθορά»: Οι Αφρικανοί πανηγυρίζουν την ήττα του Μαρόκου

Από πανένκα… πανακότα: Το σχόλιο Φουρνιέ για το χαμένο πέναλτι του Ντίας στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής

Επιχείρησαν εισβολή στον αγωνιστικό χώρο οι Σενεγαλέζοι οπαδοί, ξέσπασαν επεισόδια με την αστυνομία

Από την αποχώρηση, μέχρι την κούπα: Το χρονικό του πιο τρελού τελικού, που έληξε με θρίαμβο της Σενεγάλης!

Έφυγε, επέστρεψε και το πήρε: Η Σενεγάλη στην κορυφή της Αφρικής σε τελικό που πήγε να τιναχτεί στον αέρα!

Με δάκρυα στα μάτια ο Μπραχίμ Ντίας στον πάγκο μετά το χαμένο πέναλτι στον τελικό!