Δεν υφίσταται πλέον θέμα ανάμεσα στον Πλεσίς και τον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος μέσος της Λίβερπουλ απασχόλησε τους «ερυθρόλευκους», η περίπτωσή του όμως δεν προχώρησε. Με δεδομένο ότι απομένει ένα 24ωρο για την λήξη της μεταγραφικής περιόδου και ο Βαλβέρδε με τη διοίκηση είναι ικανοποιημένοι από το υπάρχον ρόστερ δεν αναμένεται άλλη κίνηση.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού εξέταζε τον μονοετή δανεισμό του 22χρονου "κόφτη" για να αποτελέσει μπακ-απ στα χαφ. Το ενδιαφέρον όμως για τον παίκτη του αγγλικού συλλόγου δεν πήρε επίσημη μορφή, καθώς κρίθηκε ότι τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη το υπάρχον ρόστερ καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας.

Τέλος ο Μαρέσκα

Παρελθόν αποτελεί για τον Ολυμπιακό ο Έντσο Μαρέσκα, μετά από έναν μόλις χρόνο στο λιμάνι. Τη Δευτέρα συμφώνησε να λύσει το συμβόλαιό του. Γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ η αποζημίωσή του. Παράλληλα γίνονται ενέργειες να βρεθεί μια λύση προκειμένου να αποχωρήσει και ο Όσκαρ.

Μέλμπεργκ: «Έναν τίτλο...»

Η πρώτη χρονιά του Όλοφ Μέλμπεργκ στον Ολυμπιακό συνέπεσε με την επιστροφή του Παναθηναϊκού στους τίτλους μετά από πέντε χρόνια σπάζοντας την αυτοκρατία των «ερυθρόλευκων». Αν και όπως δήλωσε σε εφημερίδα της πατρίδας του «δεν έχω εμμονή με τους τίτλους», φέτος «θα ήθελα να κατακτήσω έναν».

Σε συνέντευξή του στην "Αftonbladet", αναφέρθηκε στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, στους στόχους τους για τη φετινή περίοδο, ενώ επανέλαβε πως θα κλείσει την καριέρα του στους Πειραιώτες.

«Με εκτιμούν εδώ»

«Με υποδέχτηκαν πολύ καλά στον Ολυμπιακό, ειδικά οι οπαδοί του. Παρότι δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα, νιώθω πως με εκτιμούν πάρα πολύ εδώ. Δεν κατακτήσαμε κάποιον τίτλο, νικήσαμε όμως δύο φορές τον Παναθηναϊκό, ενώ φτάσαμε στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ».

«Δεν έχω εμμονή, αλλά…»

Στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, ο Μέλμπεργκ έχει μόνο έναν τίτλο στο βιογραφικό του. Ένα πρωτάθλημα Σουηδίας με την ΑΪΚ Στοκχόλμης την περίοδο 1997-98. «Αν είχα εμμονή με τους τίτλους δεν θα έμενα για πολύ καιρό καιρό στην Άστον Βίλα, όπου βέβαια πέρασα επτά υπέροχα χρόνια».

«Δεν είναι ό,τι καλύτερο»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο πέμπτος προπονητής που αναλαμβάνει τα ηνία του Ολυμπιακού, από τότε ο Μέλμπεργκ μεταγράφηκε στην ελληνικά ομάδα από την Γιουβέντους. «Δεν είναι ό,τι καλύτερο να αλλάζεις συχνά προπονητή. Για μένα δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες. Έχω μάθει να κρατάω τα καλύτερα στοιχεία από τον κάθε προπονητή. Για τους νέους ίσως να ήταν λίγο δύσκολη η κατάσταση».

«Φινάλε στον Ολυμπιακό»

Ο Μέλμπεργκ επανέλαβε την θέλησή του να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. «Πιστεύω ότι είναι το τελευταίο μου συμβόλαιο». Όσο για το τι θα κάνει μόλις έρθει εκείνη η στιγμή; «Δεν θέλω να μείνω μακριά από το ποδόσφαιρο. Όπως όμως έχω τονίσει και παλιότερα δεν θέλω να γίνω προπονητής».

Ατομικό ο Μοϊσές

Ένα χτύπημα στον αστράγαλο, στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή, ανάγκασε τον Μοϊσές να γυμναστεί ατομικά τη Δευτέρα. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει η διακοπή λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Διπλές προπονήσεις (στις 9:00 και στις 19:00) θα περιλαμβάνει και το αυριανό πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube