Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει ουσιαστικά αποχαιρετήσει το Μουντομπάσκετ, ωστόσο ο Παπ Φιλίπ Αμαγκού, γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στην Καβάλα, δηλώνει έτοιμος για... μάχη απέναντι στην Ελλάδα απόψε (18:30) στην «Άνκαρα Αρένα».

Αποστολή στην Άγκυρα, Χρήστος Ρομπόλης

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί η Ελλάδα έχει εξαιρετική ομάδα, με σπουδαίους περιφερειακούς, όπως ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης, αλλά και παίκτες στη ρακέτα όπως ο Μπουρούσης, ο Τσαρτσαρής και ο Σχορτσανίτης. Έχουμε χάσει κάθε ελπίδα πρόκρισης στην επόμενη φάση, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θέλουμε να φύγουμε από εδώ με ψηλά το κεφάλι», δήλωσε ο 25χρονος γκαρντ, που λόγω ενός τραυματισμού δεν έχει καταφέρει να προσφέρει αυτά που ήθελε και μπορούσε στην ομάδα του.

«Δυστυχώς ακόμη δεν είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έχασα τα δύο πρώτα ματς λόγω του τραυματισμού μου στο μεγάλο δάχτυλο, αλλά και τώρα δεν είμαι 100% έτοιμος. Απέναντι στη Ρωσία έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, δεν μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο», τόνισε.

Ο φυσικός ηγέτης των Ιβοριανών δεν έκρυψε την επιθυμία να αγωνιστεί ξανά στην Ελλάδα. «Ελπίζω να επιστρέψω στη χώρα σας. Πέρασα πολύ ωραία όταν αγωνιζόμουν στην Καβάλα και έκανα πολλούς φίλους. Μακάρι να ξαναπαίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα», δήλωσε ο πάντα χαμογελαστός Αμαγκού προτού αποχαιρετήσει τους Έλληνες δημοσιογράφους λέγοντας «Γεια σας» σε άπταιστα ελληνικά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube