Eνθουσιασμένος για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Νταμιέν Πλεσί στην παρουσίασή του από τον Παναθηναϊκό. «Έφυγα από ένα μεγάλο κλαμπ και ήρθα σε ένα άλλο εξίσου μεγάλο. Ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα και είμαι ευτυχισμένος για αυτό», τόνισε ο Γάλλος ο οποίος στάθηκε στην ευκαιρία που έχει να αποδείξει την αξία του.

Ο νεαρός Γάλλος εμφανίστηκες αρκετά τρακαρισμένο στις πρώτες του δηλώσεις σαν ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» και ξεκαθάρισε πως το επώνυμό του προφέρεται Πλεσί

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Κάρλος Φρέιτας που τόνισε: «Παρουσιάζουμε τον νέο μας παίκτη που υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια. Έχουμε πολλές προσδοκίες από αυτόν και έχει μια αναγνωρισμένη πορεία στην Γαλλία και την Αγγλία».

«Είμαι πανευτυχής που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό», ήταν τα πρώτα λόγια του Πλεσί και συνέχισε: «Έφυγα από ένα μεγάλο κλαμπ και ήρθε σε ένα άλλο εξίσου μεγάλο. Ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα και είμαι ευτυχισμένος για αυτό».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε για τους λόγους που τον έφεραν στην Ελλάδα και τους στόχους που έχει θέσει: «Έπρεπε να έρθω σε μια μεγάλη ομάδα. Έμαθα πολλά τόσα χρόνια στην Λίβερπουλ δίπλα σε μεγάλους παίκτες όπως ο Τζέραρντ, αλλά ήθελα να πάω κάπου που να παίζω».

Ερωτηθείς για τη θέση στην οποία αγωνίζεται και κατά πόσο θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στο κέντρο της άμυνας, ήταν κατηγορηματικός: «Η θέση μου είναι κεντρικός αμυντικός μέσος».

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού είναι δεδομένο πως θα συναντήσει μεγάλο ανταγωνισμό.

«Είναι θέμα του προπονητή που και πότε θα παίξω. Όποτε και όπου μου ζητηθεί να βοηθήσω εγώ είμαι έτοιμος. Ο προπονητής αποφασίζει. Είμαι χαρούμενος που είμαι στον Παναθηναϊκό, έχω δουλέψει εντατικά όλο αυτό το διάστημα και είμαι σε καλή κατάσταση», τόνισε.

Ο Νταμιέν Πλεσί αναφέρθηκε και στη… «γαλλική παροικία» που υπάρχει στον Παναθηναϊκό:

«Είναι κάτι ενισχυτικό και σίγουρα με βοηθάει στην προσαρμογή μου. Το να βρεθείς σε μια ομάδα στο εξωτερικό με τόσους συμπατριώτες του σίγουρα βοηθάει».

Πριν από την γνωστοποίηση της απόκτησής του από τον Παναθηναϊκό, αγγλικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ενδιαφέρον του «αιωνίου» αντιπάλου. Ο νεαρός μέσος υπογράμμισε πως οι κινήσεις του Φρέιτας, ήταν αυτές που τον οδήγησαν στην Παιανία:

«Η συνομιλία με τον Κάρλος Φρέιτας με έπεισε να έρθω στον Παναθηναϊκό. Εμένα προσωπικά δεν με είχε πλησιάσει κάποια ομάδα. Αυτά είναι θέματα του μάνατζέρ μου.

Όταν έφυγα από τη Λιόν σε ηλικία 18 ετών πήγα στη Λίβερπουλ και μέσα από τις προπονήσεις έμαθα πολλά από τους μεγάλους παίκτες που είχε η ομάδα. Δεν έπαιξα, όμως, πολλά παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι η ευκαιρία μου να αποδείξω όλα όσα έχω μάθει αυτά τα χρόνια», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στον βαθμό ετοιμότητάς του: «Σήμερα προπονήθηκα κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και αισθάνομαι έτοιμος να αγωνιστώ. Υπάρχουν, βέβαια, κάποια χρονικά περιθώρια μέχρι να έρθει το επόμενο επίσημο παιχνίδι και θα με βοηθήσει ακόμα περισσότερο».

Ο Νταμιέν Πλεσί επέλεξε το νούμερο «19» για τη φανέλα του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ