Αυτό που κάνει το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 τόσο εντυπωσιακό και ενδιαφέρον είναι οι πολλές διαφορετικές πίστες από τις οποίες απαρτίζεται. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει βοηθήσει τους υπεύθυνους να κατασκευάσουν πίστες αντάξιες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αυτό αναμένεται να γίνει και στη νέα πίστα της Αμερικής, αφού τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά. Το σιρκουί των ΗΠΑ, θα έχει έδρα το Τέξας και θα συνδυάζει μεγάλες ευθείες αλλά και αρκετές κλειστές στροφές. Το μήκος της πίστας θα είναι 5,44 χιλιόμετρα, ενώ θα αποτελείται από 20 στροφές. Οι πιλότοι αναμένεται να αγγίζουν τα 200 χλμ. την ώρα.

«Θα έχει πολλά στοιχεία από τα κλασικά σιρκουί, τα οποία συνδυάζουν τα οφέλη και τους κανόνες ασφάλειας της FIΑ τόσο για τους πιλότους, όσο και για τους θεατές», τόνισε ο Τάβο Έλμουντ, ο οποίος συμπλήρωσε πως τα κύρια σημεία της πίστας θα θυμίζουν τα γκραν πρι του Σίλβερστοουν, του Σπα και της Τουρκίας.

Οι υπεύθυνοι της πίστας έχουν κλείσει 10ετή συμφωνία με τη Φόρμουλα 1 με τον εναρκτήριο αγώνα να γίνεται το 2012.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!

Άρχισε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση λόγω βροχής το Grand Prix της Μαλαισίας: «Είναι επικίνδυνα!»