Εύκολο απόγευμα είχε η Αυστραλία, η οποία επικράτησε της Ανγκόλας με 76-55 για την πέμπτη αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντομπάσκετ και κατέκτησε την τρίτη θέση, αφήνοντας τους Αφρικανούς τέταρτους.

Τα «καγκουρό» δυσκολεύτηκαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, στη συνέχεια όμως πήραν… μπρος και επικράτησαν εύκολα της Ανγκόλας που έμεινε από… καύσιμα από τη χτεσινή υπερπροσπάθεια κόντρα στην Γερμανία.

Ο αγώνας

Με… φόρα από τη χτεσινή μεγάλη νίκη κόντρα στη Γερμανία μπήκε η Ανγκόλα στο παιχνίδι κόντρα στους Αυστραλούς.

Οι Αφρικανοί είχαν συνεχώς το προβάδισμα με μπροστάρηδες τους Λουτόντα και Γκόμες, απέναντι στους παίκτες του Μπράουν που είχαν πολλά λάθη (8) και άστοχα σουτ από την περιφέρεια (0/9τρ.)

Όλα άλλαξαν στις δύο επόμενες περιόδους. Οι παίκτες του Μαγκαλιάες δεν έβρισκαν στόχο ούτε με… αίτηση την ώρα που Γουόρθινγκτον και Νίλσεν άρχισαν να… ματώνουν το διχτάκι της Ανγκόλας.

Οι Αυστραλοί άρχισαν να βρίσκουν στόχο από την περιφέρεια-πετυχαίνοντας επτά τρίποντα σε αυτό το διάστημα-την ώρα που οι Αφρικανοί- που είχαν πετύχει 18 πόντους στην πρώτη περίοδο, πέτυχαν σχεδόν τους ίδιους (20) στις επόμενες δύο. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε την Αυστραλία μπροστά με 22 πόντους και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε.

Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Αυστραλούς στο τέλος να επικρατούν με 76-55. Καλύτεροι για τους Αυστραλούς οι Νίλσεν (9π.7ρ.) και Μίλς (11π.3ασ.), ενώ για την ομάδα της Ανγκόλας ξεχώρισαν Τζερόνιμο (9π.4ρ.) και Λουτόντα(9π.).

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 11-24 , 9-21, 19-16

Ανγκόλα (Λουίς Μαγκαλιάες): Τσιπριάνο, Μοράις 6, Τζερόνιμο 9, Γκόμες 8, Αμπρόσιο 5, Αλμέιδα, Φόρτες 2, Μπονιφάτσιο, Πάουλο 7, Μπούνγκα 7, Λουτόντα 9, Μίνγκας 2

Αυστραλία (Μπρέτ Μπράουν): Μάρτιν 6, Γκίμπσον 6, Ίνγκλις 8, Νιούλεϊ 8, Γουόρθινγκτον 8, Νίλσεν 9, Μίλς 11, Μάρκοβιτς 2, Μπάρλοου 8, Μπέινς 4, Άντερσεν, Μάριτς 6

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube