Ντέρμπι μέχρι... τέλους περιμένει ο Σέρτζιο Σκαριόλο στην αναμέτρηση της Ελλάδας με την Ισπανία το Σάββατο για τους «16» του Μουντομπάσκετ, όπως δήλωσε μετά την προπόνηση της ομάδας του το απόγευμα της Παρασκευής.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Χρήστος Ρομπόλης

«Αν δεν ήταν τώρα στο δρόμο μας η Ελλάδα θα ήταν η Τουρκία ή Ρωσία ή κάποια άλλη καλή ομάδα. Σε αυτό το γύρο οι περισσότερες ομάδες είναι πολύ δυνατές. Φυσικά κανείς δεν θα ήθελε να διαλέξει σαν αντίπαλο την Ελλάδα ή την Ισπανία, αλλά αυτό το ματς έχουμε μπροστά μας και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Είμαστε και οι δύο ομάδες με περηφάνια και θέλουμε να κερδίσουμε», τόνισε ο Ιταλός προπονητής.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν συγκρίνει το ματς αυτό με εκείνο που έγινε πριν από τέσσερα χρόνια στην Ιαπωνία. «Δεν θέλω να πάμε τόσο πίσω και να λέμε τι έγινε πριν τέσσερα χρόνια στον τελικό. Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για τον περσινό ημιτελικό, που ήμουν στον πάγκο της ομάδας. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς και το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης. Έκτοτε εμείς έχουμε χάσει έναν από τους κορυφαίους παίκτες μας (Πάου Γκασόλ) και η Ελλάδα πλέον έχει έναν από τους δικούς της κορυφαίους παίκτες (Δημήτρης Διαμαντίδης). Πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ και θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Όσο για τον παράγοντα «άγχος», είπε: «Έχουμε μάθει να ζούμε με την πίεση. Δεν είναι κάτι καινούριο για μας», ενώ για την αγωνιστική κατάσταση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση, είπε: «Ελπίζω να παίξει. Έκανε σήμερα χαλαρό πρόγραμμα προπόνησης, ακόμη πονά, αλλά πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Συνήθως τέτοιοι παίκτες συνήθως παίζουν υπό αυτές τις συνθήκες. Το θέμα είναι πώς θα παίξει και σε τι κατάσταση θα είναι».

Τέλος, αναφερόμενος στην απουσία του Πάου Γκασόλ από τη διοργάνωση, είπε: «Δεν υπάρχει παίκτης σαν τον Πάου Γκασόλ στον κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η ομάδα δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική χωρίς τον Πάου. Πιστεύουμε πως μπορούμε να είμαστε πολύ δυνατοί και χωρίς τη βοήθεια του Πάου. Αυτή είναι και η πρόκληση για μας. Να τα πάμε καλά χωρίς τον Πάου αλλά και χωρίς τον Καλντερόν. Οι παίκτες που βρίσκονται εδώ αξίζουν το σεβασμό μας».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube