Ο Παναθηναϊκός έχει κάθε χρόνο ως στόχο την κατάκτηση και των τριών τίτλων που διεκδικεί. Πέρσι, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατέκτησε μόνο το πρωτάθλημα, αλλά όπως παραδέχθηκε ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Δημήτρης Διαμαντίδης, η χρονιά δεν ήταν αποτυχημένη αφού «στον αθλητισμό δεν γίνεται να νικάς πάντα. Υπάρχουν και οι ήττες. Αυτό που μας κακοφάνηκε πέρυσι ήταν κυρίως η πορεία στην Ευρωλίγκα».

«Είναι λίγο δύσκολες αυτές οι μέρες, αλλά το ξέραμε. Εδώ ο στόχος είναι να δουλέψουμε στη φυσική κατάσταση, αλλά και να μπουν κάποια πράγματα στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Και από εκεί και πέρα να κάνουμε μια καλή προετοιμασία που θα μας βγάλει όλη τη χρονιά, ως το τέλος», είπε μιλώντας στο στην επίσημη ιστοσελίδα των πρωταθλητών Ελλάδος. Οσον αφορά στους στόχους, αυτοί δεν αλλάζουν ποτέ σύμφωνα με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού. «Όταν μιλάμε για τους στόχους του Παναθηναϊκού, είναι δεδομένο ότι είναι υψηλοί. Τα έχουμε ξαναπεί, τα λέμε κάθε χρόνο. Όπως έχουμε ξαναπεί ότι για να πετύχουμε τους στόχους αυτούς χρειάζεται σκληρή δουλειά. Θα προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από πολλούς έως και αποτυχημένη, με την ομάδα να κατακτά το 31ο της πρωτάθλημα Ελλάδας. Είναι ένα κίνητρο αυτό για εσάς;

«Η ομάδα τόσα χρόνια έχει καταφέρει να κατακτήσει αρκετούς στόχους. Έχει κατακτήσει πρωταθλήματα, Κύπελλα, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, νταμπλ, δύο χρονιές έχει πανηγυρίσει τριπλ κράουν. Δεν μπορείς να μιλάς για αποτυχία, όταν κατακτάς το πρωτάθλημα. Αθλητισμό κάνουμε. Δεν υπάρχουν μόνο οι νίκες, δεν κερδίζεις μόνο. Υπάρχουν και οι ήττες, οι δύσκολες στιγμές. Κίνητρο έτσι κι αλλιώς υπάρχει πάντα. Αυτό που μας κακοφάνηκε πέρυσι ήταν κυρίως η πορεία στην Ευρωλίγκα. Δεν δείξαμε καλό πρόσωπο στη διοργάνωση και φύγαμε νωρίς. Φέτος θέλουμε να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο, να προσπαθήσουμε περισσότερο, να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, να παίξουμε καλό μπάσκετ, να είναι η ομάδα ανταγωνιστική και να φτάσουμε στο φάιναλ φορ».

Υπάρχουν όπως πάντα και τα νέα πρόσωπα. Τέσσερις νέες παίκτες έχουν προστεθεί στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

«Είναι τέσσερα παιδιά τα οποία έχουν δείξει ήδη την αξία τους. Σίγουρα θα μας βοηθήσουν πολύ. Οι προπονητές θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μπορέσουν να τους εντάξουν στην ομάδα, ενώ κι εμείς όλοι από την πλευρά μας».

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube