Μεγάλο προπονητή χαρακτήρισε τον εαυτό του, ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι δεν αρέσκεται στα κλισέ και εκθείασε το έργο του!

«Αυτοπροσδιορίζομαι ως ένας μεγάλος προπονητής, με ποιότητα στα διάφορα σκέλη που συνιστούν τη δουλειά ενός προπονητή στις μέρες μας. Από τη διαχείριση και τον σχεδιασμό μέχρι τη μεθοδολογία και την ηγεσία», δήλωσε ο «Special One» στο πορτογαλικό πρακτορείο «Lusa».

Ο Μουρίνιο δεν θέλησε να ξεχωρίσει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή με τον οποίο έχει συνεργαστεί, αναφέροντας πως «πάντα κερδίζαμε σαν ομάδα, γιατί ήμασταν ομάδα», αλλά μίλησε για την εξέλιξη πολλών εξ' αυτών.

«Στην Πόρτο πολλά αγόρια μετατράπηκαν σε τοπ ποδοσφαιριστές. Στην Τσέλσι οι Ντρογκμπά, Λάμπαρντ και Τέρι έγιναν από καλοί ποδοσφαιριστές, ποδοσφαιριστές τοπ κλάσης. Στην Ίντερ οι ποδοσφαιριστές μου κέρδισαν όλα τα βραβεία της UEFA».

Ο πιο απολαυστικός τίτλος σύμφωνα με τον 47χρονο τεχνικό είναι: «Ο τελευταίος. Πάντα ο τελευταίος. Και ο τελευταίος μάλιστα ήταν ένα Τσάμπιονς Λιγκ»!

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης ξεχώρισε την πιο χαρούμενη στιγμή αλλά κα τη μεγαλύτερη απογοήτευση στην καριέρα του.

«Μεγαλύτερη χαρά μάλλον ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με την Πόρτο. Ήταν ένα παιχνίδι από άλλο πλανήτη. Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν οι δύο χαμένοι ημιτελικοί της Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ένας στα πέναλτι και ο άλλος με ένα γκολ που δεν μπήκε ποτέ (σ.σ. οι δύο ημιτελικοί ήταν ενάντια στη Λίβερπουλ, ενώ το γκολ που δεν μπήκε, ήταν αυτό του τωρινού παίκτη του Παναθηναϊκού- Λουίς Γκαρσία- στο Άνφιλντ) . Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο».

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν παρέλειψε να «στάξει χολή», για όσους κατά καιρούς τον επικρίνουν. Η τίτλοι είναι αυτοί οι οποίοι σύμφωνα με τον Μουρίνιο, αποστομώνουν τους κακοπροαίρετους.

«Οι τίτλοι δεν επιτρέπουν στους κριτικούς να έχουν πολύ ελευθερία», τόνισε ο «Special One».

Eπιμέλεια: Tάσος Χαλκιόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συναγερμός στη Ρεάλ: Έξω για τρεις εβδομάδες ο Εμπαπέ - Χάνει το Σούπερ Καπ

Ατλέτικο Μαδρίτης- Πέθανε ο μακροβιότερος αρχηγός της, Ενρίκε Κολάρ, στα 91 του

Επέστρεψε στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα ο Αραούχο - Το πρώτο βήμα μετά τη μάχη για την ψυχική του υγεία!

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπαίνει στο κόλπο για Σλότερμπεκ – Στα 70 εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις της Ντόρτμουντ

Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν θέλω να συγκρίνω τον εαυτό μου με κανέναν, θέλω να χτίσω τη δική μου πορεία»

Νικητής στα Globe Soccer Awards για τον παίκτη του 2025 στη La Liga ο Ραφίνια - Σάρωσε τα βραβεία η Μπαρτσελόνα!

Ονειρεύεται Βιτίνια αν αποχωρήσει ο Βινίσιους η Ρεάλ Μαδρίτης

Στηρίζει Αλόνσο ο Λούκας Βάθκεθ: «Έδειξε στη Λεβερκούζεν ότι είναι σπουδαίος, θα το αποδείξει και στη Ρεάλ»

Νέο χειρουργείο για Ίσκο, χάνει και ΠΑΟΚ

Τραγωδία στη Βαλένθια: Σκοτώθηκαν ο προπονητής της ομάδας γυναικών με τα τρία παιδιά του σε ναυτικό δυστύχημα!